Μετανάστες που έπλεαν σε σκάφος ανοιχτά της Μυκόνου, διασώθηκαν σήμερα το πρωί από το Λιμενικό Σώμα Μυκόνου. Από το ναυάγιο, ανασύρθηκαν τρεις νεκροί ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 12 αγνοουμένων.

Από τις έρευνες, δύο μετανάστες βγήκαν ζωντανοί από το ναυάγιο, ενώ ανασύρθηκαν τρεις νεκροί, ένας άνδρας και δύο γυναίκες. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των 12 άλλων αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων 4 με 5 γυναίκες και ένα 7χρονο κορίτσι, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις των διασωθέντων, στο σκάφος έπλεαν περίπου 17 άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Κοκκάλας, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος, οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος, ενώ κανείς δεν είχε σωστικό εξοπλισμό. Το σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε, όταν κάποια στιγμή τα ξημερώματα προσέκρουσε σε στέρα.

Ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε νωρίτερα όταν εντοπίστηκαν δύο άτομα, ένας Παλαιστίνιος και ένας Σύρος, οι οποίοι ανέφεραν ότι επέβαιναν σε σκάφος που ανετράπη.

Στην επιχείρηση διάσωσης υπό τον συντονισμό του λιμενικού σώματος συμμετέχουν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, τρία σκάφη του λιμενικού και ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης στην περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου. Επιπλέον, στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών για να διεξάγει υποβρύχιες έρευνες.