Αναστάτωση προκλήθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (18/5) προς Παρασκευή, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν κατέρρευσε τσιμεντένιο τμήμα ταράτσας από οικία, παρασύροντας και μπαλκόνι.

Όπως μετέδωσε το cretalive.gr στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτίσματος διαμένει οικογένεια που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι αλλά κανένα της μέλος δεν τραυματίστηκε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γειτονιά «σηκώθηκε» στο πόδι.

Σύμφωνα με τους περίοικους το ίδιο οίκημα είχε απασχολήσει τις Αρχές και πριν από λίγα χρόνια, όταν μπαλκόνι της πρόσοψης του 1ου ορόφου έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα.

Κλειστά τα σχολεία του δήμου Φαιστού μετά τον σεισμό 5,1 βαθμών

Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, με επίκεντρο τη Μεσαρά όπου, χθες το βράδυ, καταγράφηκε σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στην περιοχή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικρατεί ανησυχία, εξαιτίας της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν σήμερα κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν ζημιές.