Οι καλύτεροι φωτορεπόρτερ στον κόσμο βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Μέσα από τις φωτογραφίες τους μας μεταφέρουν τα σημαντικότερα γεγονότα που συμβαίνουν ή απλά μας φτιάχνουν τη διάθεση με ωραία τοπία και ξεχωριστά «κλικ», επιβεβαιώνοντας τη σημασία της φωτογραφίας στην καθημερινότητά μας.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Το Πάσχα, η ύψιστη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών. Η λέξη «Πάσχα» προέρχεται από το Εβραϊκό «Πεσάχ» που σημαίνει «πέρασμα», εννοώντας το πέρασμα των Εβραίων από την Ερυθρά Θάλασσα, την απελευθέρωσή τους από τους Αιγύπτιους και την ελευθερία προς τη γη της επαγγελίας. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, το Πάσχα ή αλλιώς Λαμπρή σημαίνει την Ανάσταση του Χριστού και το πέρασμα από το Θάνατο στη Ζωή. Στη φωτογραφία, μια γυναίκα αντανακλάται σε μια εικόνα του Ιησού Χριστού καθώς ανάβει ένα κερί σε Εκκλησία της Αθήνας, την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Μακρόν στην Ολλανδία

Μετ´επεισοδίων ξεκίνησε η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ολλανδία, όπου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Χάγη,την Τετάρτη (12/4), προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Nexus, αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγο όταν νεαρά άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος. Στη φωτογραφία φαίνεται η ολλανδική αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη ενός διαδηλωτή ο οποίος έτρεξε φωνάζοντας, προς τον Μακρόν, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος έφτανε στην πανεπιστημιούπολη.

Το «λουλούδι» της Άνοιξης

Στη φωτογραφία ένα πανέμορφο κοριτσάκι πιάνει με το χέρι του τα κλαδιά των ανθισμένων δέντρων στον Ιαπωνικό Κήπο στο πάρκο King Michael I στο Βουκουρέστι, της Ρουμανίας. Είναι ένα πολύ όμορφο πάρκο, σημείο συνάντησης και περιπάτου για μικρούς και μεγάλους.

Μάχη για το αρνί… Posrche

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One, έκανε λόγο για αρνιά… Porsche και αρνιά του καλαθιού του Πάσχα. Έτσι αρνιά δύο ποιοτήτων υπήρχαν στη φετινή πασχαλινή αγορά, σύμφωνα, με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Τα αρνιά «Porsche» που πωλούνται στα χασάπικα και τα άλλα που θα συμπεριλαμβάνονται στο «Καλάθι του Πάσχα», στα κρεοπωλεία των σούπερ μάρκετ.

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά

Πολλά είναι τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Τα κόκκινα αυγά, που είναι ένα από αυτά συμβολίζουν το αίμα και την θυσία του Χριστού. Μία εκδοχή εντοπίζεται στο πρόσωπο της Μαρίας Μαγδαληνής. Μετά την ανάσταση του Χριστού, η Μαρία Μαγδαληνή επισκέφτηκε τον αυτοκράτορα της Ρώμης και τον χαιρέτησε λέγοντας «Χριστός Ανέστη». Ο αυτοκράτορας λέγεται ότι απάντησε «ο Χριστός Ανέστη, όπως αυτό το αυγό είναι κόκκινο» δείχνοντας ένα αυγό που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, το αυγό έγινε μπροστά στα μάτια τους κατακόκκινο και η Μαρία Μαγδαληνή βρήκε ευκαιρία να κατηχήσει τον αυτοκράτορα στον Χριστιανισμό. Μια άλλη ερμηνεία λέει πως η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς του Ιησού, ικετεύοντάς τους να μην τον βασανίσουν. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, τότε αυτά βάφτηκαν κόκκινα.

Οι χρυσές παπαρούνες της Καλιφόρνιας

Μετά από πρωτόγνωρο σερί χειμερινών καταιγίδων στην Καλιφόρνια πολλά από τα λιβάδια στην ύπαιθρο γέμισαν με χρώματα εκατομμυρίων λουλουδιών, με πιο χαρακτηριστική μία πορτοκαλοκόκκινη παπαρούνα. Η άφιξη της άνοιξης μετά από ένα χειμώνα ασυνήθιστης υγρασίας, έφερε την άνθηση των εμβληματικών «χρυσών» παπαρούνων στην Καλιφόρνια κάνοντας τους λάτρεις της αμερικανικής υπαίθρου της δυτικής ακτής να απολαμβάνουν την αφθονία ανθέων και χρωμάτων.

«Πονοκέφαλος» στις πρόβες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το Σάββατο 6 Μαΐου αναμένεται να γίνει η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’. Ωστόσο, παρόλο που το ίδιο πρωτόκολλο της τελετής ακολουθείτε κατά γράμμα από το 1960, φαίνεται πως έχουν προκύψει κάποια σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα αυτής της εβδομάδας στη Mirror, οι πρόβες της στέψης δεν κυλούν τόσο ομαλά όσο περίμενε το Παλάτι. Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα οι βοηθοί εξέφρασαν «πραγματικούς φόβους» για το ενδεχόμενο ο Κάρολος να σκοντάψει την ώρα που θα κατευθύνεται προς τον θρόνο,  καθώς το ράσο που θα φορά είναι αρκετά βαρύ, ενώ το στέμμα του ζυγίζει 5 κιλά. «Είναι όλα πολύ ξέφρενα, το απόλυτο χάος για να είμαστε ειλικρινείς», δήλωσε ένας εσωτερικός παράγοντας.

Όπου φύγει – φύγει οι Αθηναίοι

Εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ οι Αθηναίοι για το Πάσχα. Το μεγαλύτερο «κύμα» εξόδου των εκδρομέων ήταν αυτό της Μεγάλης Πέμπτης και Μεγάλης Παρασκευής όπου και οι τελευταίοι έφυγαν από την Αθήνα. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, δεν έπεφτε … καρφίτσα. Οι προορισμοί που παρουσίασαν και φέτος μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ακτοπλοϊκή ήταν αυξημένη κατά 25% έως 30% σε σχέση με το 2022.

Ο… απολυμένος μακελάρης του Κεντάκι

Ένας 23χρονος τραπεζικός υπάλληλος ήταν ο δράστης του μακελειού στην Old National Bank του Λούιβιλ, στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Λούιβιλ ανακοίνωσε πως ο δράστης ήταν ο 23χρονος Κόνορ Στέρτζον, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό, χωρίς να διευκρινίσει αν ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του ή αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από τα πυρά του 23χρονου. Το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο, αλλά – σύμφωνα με το CNN – ο Κόνορ Στέρτζον είχε μόλις ενημερωθεί ότι θα απολυόταν και είχε αφήσει ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε πως σκόπευε να διαπράξει ένοπλη επίθεση.