Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται για σήμερα. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται:

αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, ιδιαιτέρα στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 20, στη Θεσσαλία από 8 έως 23, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 6 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 19, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές και από το μεσημέρι κι έπειτα από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.