Ένα καινοτόμο απόσταγμα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επισκέπτες του  15ου  Cellier Wine Fair 2023 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/3 στο  Divani Caravel Hotel. Πρόκειται για το O/PURIST,  το όραμα 10 κορυφαίων Eλλήνων bartender με καριέρα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό που δημιούργησαν ένα εκλεκτό, πρωτοπόρο  απόσταγμα που συνδυάζει  τα στοιχεία του παραδοσιακού τσίπουρου, την τέχνη, το μεράκι των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας με εκείνα ενός σύγχρονου αποστάγματος διεθνών standards.

Το O/PURIST είναι ένα ισορροπημένο απόσταγμα στεμφύλων από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιού το οποίο επαναποστάζεται παρουσία τοπικών βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών, φτιαγμένο έτσι, ώστε να αναδεικνύει την ελληνικότητα σε cocktail σε όλο τον κόσμο.

Στους επισκέπτες της πιο premium έκθεσης για τους λάτρεις του κρασιού, των αποσταγμάτων και τους επαγγελματίες του κλάδου προσφέρθηκε σε γευσιγνωσία αλλά και με το cocktail O/PURIST Pink όπου έχει βάση το απόσταγμα και χυμό pink grapefruit κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η εξέλιξη του παραδοσιακού τσίπουρου σε ένα σύγχρονο, πολυβραβευμένο απόσταγμα φιλοδοξεί πάνω απ’ όλα να δημιουργήσει μια κοινότητα ανθρώπων και οργανισμών που θα προάγουν το sustainability, το localization και το responsible drinking.

Η προσέλευση του κοινού στην φετινή έκθεση, Cellier Wine Fair 2023  ήταν θεαματική. Δυο βασικές αίθουσες άνω των 2.000τμ, 52 εκθέτες από τον Ελληνικό και από τον διεθνή αμπελώνα, παραπάνω από 650 ετικέτες, αποστάγματα, cocktails, delicatessen και πέντε θεματικά masterclasses, πλαισίωσαν το φετινό 15o Cellier Wine Fair  που έθεσε νέα πρότυπα και ανέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.