Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων στα Τέμπη και περιέγραψε τον σταθμάρχη που κατηγορείται για τη σύγκρουση των τρένων, ως έναν άνθρωπο «παντελώς ακατάλληλο», αλλά και «επικίνδυνο».

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, δήλωσε πως «μας έχουν ταρακουνήσει (σ.σ. όσα λέει η δικογραφία) παρά το ότι είχαμε υποπτευθεί τις ισορροπίες που λειτουργούσε ο σταθμάρχης και οι προϊστάμενοί του.

«Φαίνεται ότι το δαιμόνιο του Έλληνα είχε πείσει ένα ολόκληρο σύστημα που υπήρχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι ότι τα πράγματα με ένα περίπου πρωτόκολλο και μεθοδολογία, μπορούσαν να παρέχουν μια καθημερινότητα στην οποία παραβίαζαν κόκκινους σηματοδότες, άλλαζαν τα δρομολόγια χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα κεντρικά, ένας μηχανοδηγός με περισσή ευκολία να εμπιστεύεται τις οδηγίες ενός σταθμάρχη παρά το γεγονός ότι μπορεί να ήταν αντίθετες στους γενικούς κανόνες ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον σταθμάρχη, τόνισε πως «είναι ένας άνθρωπος παντελώς ακατάλληλος και επικίνδυνος. Φαίνεται ότι δεν έχει διδαχτεί ποτέ ότι αν υπάρχει σύγκρουση τρένων είναι πιθανό να έχουμε θανατηφόρο αποτέλεσμα».

«Αναμένουμε μια διερεύνηση του κατηγορητηρίου σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που είχαν ίδιο βαθμό με τον σταθμάρχη και παραπάνω. Να ξεπεράσουν τους φυσικούς προϊσταμένους να φτάσουν σε θέσεις του οργανισμού», πρόσθεσε στη συνέχεια.