Ο πυροσβέστης που ξέσπασε σε λυγμούς πάνω από τα συντρίμμια των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, μίλησε για την φωτογραφία που αποτύπωσε τη στιγμή και αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Γιάννης Παπαγιαννάκης, πυροσβέστης ΕΜΑΚ, μίλησε στο «Live News» και είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο πως «όταν κληθήκαμε να πάμε στο συμβάν ξέραμε το τι θα αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση ήταν εξωπραγματική και προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να βγάλουμε κάποια θύματα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί μέσα».

«Έψαχνα μέσα στα συντρίμμια να βρω κάτι και αντίκρυσα προσωπικά είδη μιας κοπέλας, όπως καλλυντικά με αίμα και αυτό μου ήταν πολύ δύσκολο. Εγώ πήγα αργότερα, μαζί με τον διασωστικό μου σκύλο για να ψάξουμε τριγύρω εάν έχει πεταχτεί κάποιος άνθρωπος πιο μακριά», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία την θυμάμαι. Εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε πάνω στη δυστυχία των άλλων ανθρώπων αλλά είμαστε άνθρωποι. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου ή εγώ ο ίδιος και οι συνάδελφοί μου να με βγάζανε έξω».