Ο Γιάννης Παπαγιαννάκης, πυροσβέστης και διασώστης της ΕΜΑΚ, βρέθηκε στον τόπο όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναγνωστοπούλου, και αναφέρθηκε στις άσχημες εικόνες που αντίκρισε κατά την προσπάθεια απεγκλωβισμού των επιβατών του μοιραίου τρένου.

«Ήταν μια σκηνή, η οποία όντως ήταν δύσκολη, οι εικόνες που αντικρίσαμε ήταν πολύ σκληρές» αποκάλυψε ο ίδιος στην κάμερα του ΑΝΤ1. «Μία από τις στιγμές που λύγισα, ήταν όταν είδα κάποια προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας, τα οποία είχαν πάνω αίμα και υπολείμματα ανθρώπινης σάρκας».

Ο κύριος Παπαγιαννάκης, μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, είπε πως «είναι μια στιγμή ποικίλων συναισθημάτων. Είναι θλίψη, απογοήτευση, οργή γι’ αυτό που συναντήσαμε. Ο διασώστης μπορεί να λυγίσει, αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσει, πρέπει να έχουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε».

Η ΕΜΑΚ, όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν από τη πρώτη στιγμή στο σημείο όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. «Εμείς σπεύδουμε στο συμβάν όσο μπορούμε γρηγορότερα, αυτή είναι η δουλειά μας, γι’ αυτό είμαστε εκπαιδευμένοι και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο κύριος Παπαγιαννάκης ανέφερε πως επιχειρούσε στο συμβάν περίπου 17 ώρες, όπου δούλευε μαζί με τους συναδέλφους του κάτω από τα βαγόνια για να ξεκολλήσουν σίδερα και να βρουν ό,τι μπορούσαν.