Απόλυτα ντροπιαστικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το χθεσινό περιστατικό στον Ωρωπό με διασώστες να πλένουν με λάστιχο γυμνή γυναίκα, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης στην ΕΡΤ στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, είναι ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που κάνουν αυτό» δήλωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια 69χρονη γυναίκα για την οποία υπήρχαν καταγγελίες ότι είναι σε κακή κατάσταση, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και έχει ψυχολογικά προβλήματα. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση έχει ιδιωτική εταιρεία»

«Ζήτησα από την εταιρεία να τους διώξει»

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν. Δεν γνωρίζω αν έγινε έτσι, δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το ασθενοφόρο να διώξει τους υπαλλήλους και να μην ασχοληθούν ξανά με τον δήμο Ωρωπού».

«Στη σύμβαση προβλέπεται ρητά οι υπάλληλοι να είναι πτυχιούχοι και να έχουν εργασιακή εμπειρία. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω» πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Στο Twitter έκανε διευκρινίσεις για το περιστατικό ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές» τόνισε.

Χθες ο δήμαρχος διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό, καταδικάζοντας το περιστατικό. «Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας,την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος. Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.

Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας,την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας…

Posted by Γιώργος Γιασημάκης on Sunday, March 5, 2023