Νέα στοιχεία για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, με λασποβροχές να κάνουν την εμφάνισή τους την Κυριακή αλλά και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Παρασκευή (24/2) όπου πολλοί ταξιδιώτες του τριημέρου αναμένεται να αφήσουν τις πόλεις, ο καιρός θα ξεκινήσει με λίγες βροχές στη Μακεδονία και τα ανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παρουσιάζονται τοπικές ομίχλες. Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει αίθριος, με τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ.

Το Σάββατο (25/2) δεν αναμένεται κάτι σημαντικό, ωστόσο την Κυριακή (26/2) οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 8 Μποφόρ και θα υπάρξει μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Λασποβροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/2) οι άνεμοι θα πέσουν, αλλά θα υπάρχει θολούρα στην ατμόσφαιρα λόγω της σκόνης, ωστόσο την Τρίτη (28/2) αναμένεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό να φέρει βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, με τους ανέμους να ενισχύονται και πάλι και να φτάνουν ξανά τα 7 με 8 Μποφόρ αλλά αυτή τη φορά να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις.

Όσο για την Τετάρτη (1/3) οι λασποβροχές θα είναι πιο έντονες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου