Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε νέα στοιχεία για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας, ο οποίος αναμένεται να είναι άστατος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ μία κρύα μάζα με χιόνια αναμένεται να κατέβει στα Βαλκάνια.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Κυριακή (26/2) θα αρχίσει να γίνεται άστατος ο καιρός, με τους νοτιάδες στα πελάγη να ενισχύονται σταδιακά και την Καθαρά Δευτέρα θα φτάσουν τα 6 με 7 Μποφόρ.

Οι νοτιάδες αναμένεται να φέρουν και σκόνη στην ατμόσφαιρα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και στη Θράκη θα υπάρχουν βροχές οι οποίες κατά τόπου ενδέχεται να είναι έντονες.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως πάει να κατέβει μία πολύ κρύα μάζα στα Βαλκάνια και με τα σημερινά στοιχεία δεν φαίνεται να κατεβαίνει τόσο νότια ώστε να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν περιοχές στα πολύ βόρεια τμήματα της χώρας, τα οποία θα δουν χιονοπτώσεις.

Περισσότερα στοιχεία που θα δείξουν αν τελικά η ψυχρή εισβολή επηρεάσει περισσότερο τη χώρα, θα υπάρξουν τα επόμενα 24ωρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου