Κατά όσων παραποίησαν, όπως υποστηρίζει, τη χθεσινή του ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών στρέφεται ο Γιάννης Καλλιάνος. Χαρακτηρίζει «μούφα ολκής τον χιονιά στην Αττική» και επισημαίνει ότι την Παρασκευή θα χιονίσει για λίγο πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο σε Πεντέλη και Πάρνηθα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα κάνει κρύο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχουμε βαρυχειμωνιά. Τη νέα εβδομάδα, όπως λέει, ο καιρός θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον, «αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα».

Η ανάρτηση

ΜΟΥΦΑ ΟΛΚΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Θα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας ορισμένες δηλώσεις ειδικών, αναμένετε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο.

Απογοητεύτηκα επίσης για άλλη μια φορά από διάφορες σελίδες του διαδικτύου που πήραν τη χθεσινή μου δήλωση που ανέφερα για την Αττική για «χιόνια στις βάρκες… στις ταβέρνες της Πεντέλης» και την έκαναν “χιόνια μέχρι τις βάρκες της Αττικής” προφανώς για να τραβήξουν κλικς. Όμως οι μεγάλες, έγκυρες και αξιοπρεπείς σελίδες ήταν σωστές, δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και στην τελική, δεν είναι τυχαίο που κάποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή τις επισκεψιμότητας και κάποιες άλλες ψάχνουν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του κάθε Καλλιάνου για να τραβήξουν το ενδιαφέρον λόγω του ότι φυτοζωούν. Έχει καταντήσει γελοία πια αυτή η μέθοδος.

Λοιπόν, το πολύ πολύ να χιονίσει για λίγο την Παρασκευή στα πολύ ψηλά του όρους της Πεντέλης και στα ψηλά Πάρνηθας (από τα 600-700 μέτρα περίπου και υψηλότερα). Όσο για το Σάββατο το πρωί που αναμενόταν ένα πολύ πρόσκαιρο πέρασμα με τοπικές χιονοπτώσεις και λίγο χαμηλότερα, μειώνονται οι πιθανότητες να έρθει λόγω του ότι οι συνθήκες πιθανότατα δεν θα ευνοήσουν.

Ναι θα έχει κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ τις επόμενες ημέρες στην Αττική, ναι θα πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επικρατήσει βαρυχειμωνιά. Και ειδικά τα μεσημέρια θα ανέβει κιόλας. Πχ, την Τετάρτη θα φτάσει στους 12°C, την Πέμπτη στους 15°C, την Παρασκευή στους 14-15°C και το Σάββατο στους 15°C.

Τη νέα εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού αλλά ακόμη είναι πολύ μακριά για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Και αν πάλι κάποιες σελίδες βγάλουν τίτλους βροντερούς, μην ανοίξετε τα άρθρα. Θα εκτεθούν για άλλη μια φορά στην προσπάθεια τους να τραβήξουν κλικς. Ξέρετε, αποδεικνύεται αυτό για το οποίο μάχομαι και φωνάζω από παλιά, ότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και ενίοτε κατακεραυνώνει όσους σπεύδουν να βγάλουν από νωρίς συμπεράσματα.

ΜΟΥΦΑ ΟΛΚΗΣ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΘα απογοητευτείτε οικτρά, όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Tuesday, January 31, 2023