Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια πριν λίγο σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρό του εστιάζεται, στα 5 χιλιόμετρα Δυτικά Βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και σε βάθος 2 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Νέα Αρτάκη Ευβοίας.

«Ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή – Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους»

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Εύβοια στις 22:03 το βράδυ της Τετάρτης (04/01), στο ίδιο επίκεντρο που ο Εγκέλαδος χτυπάει συνέχεια το τελευταίο διάστημα με δεκάδες μετασεισμούς.

Η συγκεκριμένη δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ, μικρότερη από τον μεγάλο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima. gr ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με πολύ δυνατή βοή για ακόμα μια φορά.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, δήλωσε πως: «Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους».