Και το αδερφάκι του παιδιού που νωρίτερα μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στην Αθήνα, μεταφέρεται με πνευμονία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, το παιδί νοσηλευόταν με σοβαρά συμπτώματα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον διοικητή του Μαμάτσειου Δημήτρη Σιόλο, το 3χρονο αγόρι προσήλθε στο νοσοκομείο τα μεσάνυχτα της Τρίτης με αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το αγόρι και λόγω της κατάστασής του αποφασίστηκε η διακομιδή του σε Παιδιατρική ΜΕΘ.

Ο κ. Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας κι έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία εντατικολόγου και παιδιάτρου του νοσοκομείου Κοζάνης, μετέφερε το αγόρι στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου περίμενε το αεροσκάφος της ΠΑ, στο οποίο επέβαινε γιατρός για τη μεταφορά του τρίχρονου στην Αθήνα.