H drag queen RawBee Candles διάβασε παραμύθι σε παιδιά στη Θεσσαλονίκη και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν δεν ήταν λίγες. Αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride στις 30 Δεκεμβρίου με τη drag queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σε χώρο ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Καλαμαριά. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά και των αντιδράσεων, οι διοργανωτές άλλαξαν χώρο.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, η RawBee Candles απάντησε και για τις αντιδράσεις γονέων στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όπως εξήγησε αρχικά, γεννήθηκε στην Κατερίνη και σπούδασε στο Ηράκλειο, ενώ όπως σημείωσε συνάντησε τη τέχνη στη Θεσσαλονίκη. «Τα παιδικά μου χρόνια και τα εφηβικά ήταν καλά. Οι γονείς μου με αντιμετώπισαν πολύ θετικά» σημείωσε. «Είναι περήφανοι για μένα» είπε.

Αναφορικά με την εκδήλωση είπε: «Ήταν περίπου 30 παιδάκια με τους γονείς του στην αίθουσα, ηλικίας 3 με 13 ετών. Ξεκινήσαμε με τα ονόματά τους, το αγαπημένο τους χρώμα, για να “σπάσουμε τον πάγο” και να μπούμε σε ένα κλίμα. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού, που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, και μετά από αυτό ρωτήσαμε τα παιδιά πως αισθάνονται και όλα ήταν πολύ χαρούμενα».

Ερωτηθείς για το αν κάποιο παιδί είχε απορία για τους λόγους που είναι βαμμένος ή για τα ρούχα του, απάντησε: «Εγώ δεν πήγα σε αυτή την εκδήλωση για να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά ή προκειμένου να τους πω οτιδήποτε σχετικά με τον δικό μου σεξουαλικό προσανατολισμό. Εγώ πήγα σε αυτή την εκδήλωση ως καλλιτέχνης για να διαβάσω ένα παραμύθι στα παιδιά με θεατρικό τρόπο και πιστεύω ότι τα παιδιά το κατάλαβαν αυτό».

«Χρησιμοποιήσαμε τη ΛΟΑΤΚΙ σημαία για να ρωτήσω τα παιδάκια ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα και στη συνέχεια ρωτήσαμε τα παιδιά αν ξέρουν τι είναι αυτή η σημαία» συμπλήρωσε.

Για τις αντιδράσεις είπε: «Οι αντιδράσεις απαντάνε από μόνες τους. Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν αυτό που έχουν να πούνε». «Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει την άποψή του» τόνισε.

Ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας μίλησε στην ίδια εκπομπή, ο οποίος μάλιστα έστειλε και εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για αυτή την εκδήλωση.

«Δεν επιβάλλουμε τίποτα. Κι εμείς έχουμε προπαγανδιστεί από μικρά για πολλά πράγματα. Εμείς λειτουργούμε λίγο διαφορετικά σε όλο αυτό», ήταν η απάντηση της drag queen στο τέλος της συζήτησης.