Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε, μέχρι στιγμής, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του ΑΠΘ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και των υπολοίπων προσαχθέντων που ξεπερνούν τους 40.

Στο μεταξύ, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στην Καμάρα ύστερα από σχετικό κάλεσμα, με σκοπό να κινηθεί προς το Πολυτεχνείο, όπου φέρεται να βρίσκονται άλλα άτομα, ενώ κάθετα επί της Εγνατίας, στο ύψος της ΕΥΑΘ, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κρανίου τόπος το προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής

Μεγάλες υλικές ζημιές καταγράφονται στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο σημείο και στον περιβάλλοντα χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα grtimes.gr, υπάρχουν σπασμένα μάρμαρα τα οποία οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, πολλά σπασμένα τζάμια, σκουπίδια σκορπισμένα παντού. Να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτό να γίνει ολοκληρωμένη αποτίμηση των ζημιών που έχουν γίνει εντός του κτιρίου, σημειώνει η ίδια πηγή.