Πλήρως εγκαταλελειμμένο είναι το νοσοκομείο Ιεράπετρας, η βασικότερη κλινική του οποίου, δηλαδή η Παθολογική κλινική, έχει μείνει μόνο με έναν παθολόγο. Κανονικά θα έπρεπε να έχει τέσσερις για να γίνονται όπως παλιά 30 εφημερίες το μήνα και να παραμένει πάντα ανοικτή και πλήρως στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η παθολογική κλινική είναι το μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια. Χωρίς παθολογική κλινική είναι σαν να έχουμε στρατό χωρίς πεζικό. Όλα τα μοντέρνα Γερμανικά συστήματα αξιολόγησης των δομών υγείας ζητούν αριθμούς. Ένα νοσοκομείο χωρίς παθολογική κλινική δεν μπορεί να έχει αυτούς τους αριθμούς που ζητούν, αν δεν έχει μια σωστή και καλά στελεχωμένη παθολογική κλινική. Αυτό είναι που κυρίως ταλανίζει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, εκτός των άλλων κενών θέσεων ιατρών που υπολείπονται, για να μπορεί να λειτουργεί το νοσοκομείο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κρήτης και του μεγάλου πληθυσμού που εξυπηρετεί» λέει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Και συνεχίζει: «Σήμερα στην Παθολογική έχει μείνει ένας γιατρός, στην Καρδιολογική άλλος ένας, αναισθησιολόγος ένας, και ένας ακτινολόγος. Στα χαρτιά μπορεί να φαίνεται κάτι άλλο. Υπάρχει γιατρός που φαίνεται ότι υπηρετεί στην Ιεράπετρα αλλά υπηρετεί πραγματικά στον Άγιο Νικόλαο. Άρα με έναν παθολόγο, η Παθολογική κλινική μπορεί να εφημερεύει 7 με 8 ημέρες το μήνα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από κανένα ιατρό να είναι 30 μέρες το μήνα διαθέσιμος για το νοσοκομείο […] Λέμε ένα ψέμα στον κόσμο. Ότι έχουμε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και αναισθησιολόγους αλλά στην ουσία δεν έχουμε, έχουμε έναν για όλα».