Προβληματισμένοι είναι οι επιστήμονες μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στον Κορινθιακό. Οι μετασεισμοί είναι λίγοι και μικρής έντασης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, μετά τον σεισμό τραβήχτηκαν τα νερά της θάλασσας στη Φωκίδα.

«Εκείνο που μας προβληματίζει είναι ότι ενδεχομένως ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ να είναι προσεισμός ενός ισχυρότερου. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο με μικρή πιθανότητα. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες ή ώρες να γίνουν αυτοί οι ισχυροί μετασεισμοί για να χαρακτηρίσουμε με περισσότερη βεβαιότητα τον 5,1 ως τον κύριο σεισμό» ανέφερε ο Γεράσισμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στον Alpha.

Όσον αφορά στο φαινόμενο με τα νερά της θάλασσας, ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί: «Σε ό,τι αφορά στα νερά δεν σημαίνει ότι έχουν σχέση με γεωδυναμικά φαινόμενα, όπως είναι οι σεισμοί. Μπορεί να οφείλονται κάλλιστα σε μετεωρολογικά φαινόμενα όμως και αυτό το στοιχείο θα πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν μας όχι όμως ως κύριο στοιχείο. Το κύριο στοιχείο είναι η μετασεισμική ακολουθία».