Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ή αλλιώς ο «κύριος Λύσανδρος» όπως τον αποκαλούσαν οι θαμώνες του θρυλικού μπαρ Au Revoir που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 136. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη λιτή ανακοίνωση του μπαρ «Au revoir» στο Facebook.

«To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως» γράφει το ποστ στη σελίδα του μπαρ με δεκάδες σχόλια συλλυπητηρίων για τον «κύριο Λύσανδρο».

Το Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό.Καλό ταξίδι στο φως.

Posted by Au Revoir (Bar) on Monday, October 10, 2022

Το «Au Revoir», σε όποιον το έχει επισκεφθεί, θυμίζει το σαλόνι ενός σπιτιού αλλά η τέχνη, σε διάφορες μορφές της, προσδίδει την ιστορία του. Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, σε παλαιότερη συνέντευξή του στο gastronomos.gr είχε δηλώσει ότι ο Φρανκ Σινάτρα είχε επισκεφθεί το «Au Revoir» το 1962.

«Το ’62 είχε έρθει μάλιστα και ο Φρανκ Σινάτρα. Ήταν στην Αθήνα για μια συναυλία στο Ηρώδειο. Τον είχαν φέρει μια δυο φορές εδώ σε εμάς. Είχε το δικό του ποτό –ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς– μέσα στο αμάξι και από αυτό έπινε. Ήταν βλέπετε άνθρωπος της Μαφίας και φοβόταν. Μπορεί να έφερνε το δικό του ποτό, αλλά πλήρωνε» είχε δηλώσει ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου.