Ξεκίνησε με δοκιμαστικά μαθήματα παραδοσιακών χορών τον Σεπτέμβριο και από τον Οκτώβριο με κανονική λειτουργία όλων των τμημάτων του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χορευτικής Έκφρασης και Λαογραφικής Μελέτης «Οι Δόλοπες».   

Με μπροστάρη τον πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, Γιώργο Κόνιαρη, οι Δόλοπες φιλοδοξούν να μετεξελιχθούν σε ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Πολιτισμού με σεβασμό στην παράδοση όλων των περιοχών της Ελλάδας. Ο Γιώργος Κόνιαρης έχει μακρά ενασχόληση πρώτα ως χορευτής στα χορευτικά της Δώρα Στράτου και στο Λύκειο Ελληνίδων μεταξύ άλλων, αλλά και μετέπειτα ως χοροδιδάσκαλος και μουσικός.

Αρωγός στην επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου «Οι Δόλοπες» είναι και το γεγονός ότι φέτος από τον Μάιο μπήκε στο δικό του «σπίτι» στη Μεταμόρφωση, δίπλα στo λόφο Νέμεσις (Δηλαβέρη), στην οδό Χαλκιδικής 39. Σε ένα χώρο περίπου 200 τ.μ. δευτέρου ορόφου με εκπληκτική θέα και φυσικό φωτισμό, προσφέρεται τώρα η δυνατότητα και η άνεση ώστε να υλοποιηθούν ποικίλες δράσεις που αφορούν τη λαϊκή μας παράδοση.

Πιο συγκεκριμένα, για φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα Ενηλίκων Επιπέδου Προχωρημένων, Μεσαίου, Αρχαρίων καθώς και τμήματα Νεανικής, Εφηβικής, Παιδικής ομάδας στη Μεταμόρφωση αλλά και στην Ηλιούπολη (τμήμα Προχωρημένων). Πέρα από τη διδασκαλία χορών από όλη την Ελλάδα, ο Σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια, γλέντια και εκδρομές λαογραφικού χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, αναζητήστε στα τηλ. 697 726 3959 & 210 2851974 ή ακολουθήστε τις σελίδες του στο Facebook και Instagram.