Σε παναττική 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή (26/09), από τις 10.00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στον κλάδο κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού και στα ξενοδοχεία, με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χωρίς καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, με πλήθος κόσμου να κρατά πανό και φωνάζει συνθήματα.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και διεκδικεί αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, αυτό που θέλουν είναι να κατοχυρώσουνε το δικαίωμά τους στο σταθερό χρόνο εργασίας, το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση, αυξήσεις στους μισθούς έτσι ώστε ώστε «να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς όρους» επισημαίνουν.

Αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι, υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Μέχρι αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ειρηνικά και δεν υπάρχει ένταση.