Λεπτομέρειες για ατύχημα στο Allou Fun Park κατά το οποίο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα έδωσε το πρωί της Πέμπτης (8/9) ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων. «Τα παιδιά εκτοξεύτηκαν σαν σφαίρες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Καρυδομάτης.

«Περιμένουμε την έκβαση της πραγματογνωμοσύνης ώστε να έχουμε μία σαφή εικόνα τι ακριβώς έφταιξε. Το ζητούμενο είναι να δούμε πώς ακριβώς έγινε το ατύχημα. Ο πατέρας του εντολέα μου μου είπε ότι δεν σταμάτησε πουθενά το βαγονέτο και τα παιδιά εκτοξεύτηκαν σαν σφαίρες» ανέφερε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 24χρονου τραυματία.

Το συγκεκριμένο τρενάκι, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Καρυδομάτης «δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες, υπάρχουν μόνο κάποια χερούλια, κι αυτό προσφέρει και την διασκέδαση».

Πώς περιέγραψε το ατύχημα ένα από τα θύματα

«Ο εντολέας μου μού περιέγραψε τη σκηνή: Αντιλαμβάνεται το τρενάκι να κατηφορίζει από την κορυφή του λόφου με μεγάλη ταχύτητα, δεν σταματάει στο σημείο που υπάρχει η λίμνη, συνεχίζει με μεγάλη φόρα και από την φορά της κίνησής του εκτοξεύτηκαν οι τέσσερις άνθρωποι και έπεσαν στη γη» δήλωσε ο συνήγορος του 24χρονου νεαρού που τραυματίστηκε στο Allou Fun Park.

Όσο για τα όσα υποστήριξε η επιχείρηση ότι μάλλον οι νέοι ήταν όρθιοι ο κ. Καρυδομάτης απάντησε: «Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση, είναι μεγάλοι άνθρωποι δεν είναι μικρά παιδιά».

«Δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση από το πάρκο σε εκείνον» διευκρίνισε κλείνοντας.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τραυματίες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας η 21χρονη με σοβαρές κακώσεις στον πνεύμονα αλλά και σπασμένα πλευρά. Η κοπέλα είναι σε κρίσιμη κατάσταση με τον πατέρα της να δηλώνει την Τετάρτη ότι δίνει μάχη για τη ζωή της και οι επόμενες ώρες θα κρίνουν την πορεία της υγεία της.

Επίσης τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα. Στο νοσοκομείο παραμένει και η 22χρονη η οποία υπέστη διάσειση καθώς κι ένας 24χρονος που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Χθες, Τετάρτη (7/9) πήρε εξιτήριο ο 25χρονος που είχε τραύματα στο πόδι, αλλά αισθάνθηκε αδιαθεσία και επέστρεψε στο νοσοκομείο και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Πέμπτη (8/9).

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ τα θύματα και οι οικογένειές τους κάνουν λόγο για εκτροχιασμό εξαιτίας της χαμηλής στάθμης που έχει το νερό στο σημείο όπου φρενάρει το τρενάκι. Από την πλευρά της η εταιρεία διαψεύδει ότι υπήρξε εκτροχιασμός και λέει ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας του παιχνιδιού.

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να οριστεί και ο πραγματογνώμονας που θα ρίξει φως στα αίτια του ατυχήματος που θα κάνει αυτοψία στο χώρο και θα πιστοποιήσει αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και πώς κινήθηκαν τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο τρενάκι.