Με 19.560 μόρια η Ελένη Νταλαπέρα από την Πάτρα μπήκε πρώτη στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Όταν ήρθε το μήνυμα για την εισαγωγή μου στην σχολή και μάλιστα στην πρώτη θέση ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος, διότι ήταν κάτι το απρόσμενο», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Όταν ξεκίνησα να δίνω πανελλήνιες, δεν πίστευα ότι θα μπω πρώτη στην σχολή Χημικών Μηχανικών, αλλά μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα τέλη του Ιουνίου, θεωρούσα ότι υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα», προσθέτει.

Όσον αφορά στην επιλογή της συγκεκριμένης σχολής λέει: «Ήταν προσωπική μου απόφαση, την οποία είχα πάρει από την πρώτη λυκείου, διότι ήταν ο μόνος τρόπος που είχα βρει, ώστε να συνδυάσω την αγάπη μου για το περιβάλλον και τη χημεία, καθώς και το ενδιαφέρον μου για την βιολογία».

Παράλληλα, η Ελένη Νταλαπέρα επισημαίνει ότι «ήμουν σε δίλημμα, ανάμεσα στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διότι και οι δύο σχολές είναι πολύ καλές, αλλά τελικά επέλεξα το Ε.Μ.Π., γιατί θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερα τα μαθήματα που διδάσκονται στο Μετσόβιο, ειδικά στους τομείς της βιολογίας και της βιοτεχνολογίας».

Επίσης, όπως εξηγεί, «το ΕΜΠ δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερο πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, αλλά και για διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Οι στόχοι

Σε αυτό το σημείο η Ελένη Νταλαπέρα περιγράφει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τους στόχους που έχει ήδη θέσει, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της: «Θέλω να πάρω κάποια διδακτορικά σε πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των Η.Π.Α., με κριτήριο πάντα σε ποιο ακριβώς πανεπιστήμιο θα βρω έρευνα που θα με ενδιαφέρει περισσότερο». Στην συνέχεια σκοπεύει, όπως λέει η ίδια, «να πάρει μία ερευνητική θέση είτε σε κάποια εταιρεία, είτε σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Η Ελένη Νταλαπέρα είχε μιλήσει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελληνίων εξετάσεων στα τέλη Ιουνίου, έχοντας συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, φθάνοντας τα 19.560 μόρια.

Συγκεκριμένα, στην Χημεία είχε βαθμολογηθεί με 19,9, στα Μαθηματικά και την Φυσική με 19,8 και στην Έκθεση 18,4.

Όπως είχε πει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σχετικά με το πώς κατάφερε να επιτύχει υψηλές βαθμολογίες, «παράλληλα με την οργανωμένη μελέτη, έβρισκα πάντα ελεύθερο χρόνο για εμένα, με εξαίρεση βέβαια τους τελευταίους μήνες, όπου αφιερώθηκα πλήρως στο διάβασμα για τις πανελλήνιες».