Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Νωρίς σήμερα το πρωί, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, για να αποτρέψουν κυρίως τυχόν αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 60 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να κατασβέσουν πλήρως τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Μιλώντας χθες από τα Κρέστενα, όπου βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε λόγο για ενδείξεις εμπρησμού.

Μάλιστα, όπως τόνισε «έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία, λέγοντας:  «Τις τελευταίες 20 ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».