Στάχτη και αποκαΐδια άφησε η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη. Σπίτια κάηκαν, άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν και το φυσικό περιβάλλον καταστράφηκε.

Η Διώνη ήταν από τους οικισμούς που τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης που ζει εκεί επέστρεψε το πρωί της Τετάρτης (20/7) μετά την εκκένωση για να αντικρίσει ένα μαύρο τοπίο.

Ο ηθοποιός καυτηρίασε όσους παράτησαν τα κατοικίδιά τους (ο ίδιος έχει τρία και τα πήρε μαζί του φεύγοντας), ενώ ξεχείλιζε η οργή του για όσους προκαλούν τέτοιες καταστροφές.

«Ποτέ δεν θα πάψω να εύχομαι φρικτό θάνατο σε όσους δημιουργούν αυτές τις καταστροφές. Αν είναι δυνατόν να κάνουν και ζωντανοί, ακόμα καλύτερα. Θλίβομαι για το μέλλον και το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας… » έγραψε.

Μεγαλύτερη ήταν η απελπισία του δε, που θα πρέπει να εξηγήσει στον μικρό του γιο αυτό που συνέβη.

«Και ξαφνικά… όλα αλλιώς… όλα μαύρα… και μόνο που βρίσκεσαι για λίγη ώρα εκεί τα ρούχα και τα μαλλιά σου ποτίζουν από την μυρωδιά της καμένης ζωής… εκεί που κάποτε άκουγες πουλιά και νερά να τρέχουν… Από τις αγαπημένες συνήθειες του Θάνου ήταν οι βόλτες μας… «πάμε για ετσερεύνηση» όπως μου ‘λεγε. Τώρα να τον πάω να δει τι; Και πώς να του το εξηγήσω;» έγραψε.