Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν δίκυκλα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια, σε ράμπες ΑμεΑ, σε διαβάσεις πεζών, σε ποδηλατοδρόμους κ.ά. Δημοτικοί αστυνομικοί και τροχονόμοι βεβαίωσαν δεκάδες παραβάσεις, αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας και σε ορισμένες περιπτώσεις «σήκωσαν» με γερανό παράνομα σταθμευμένες μοτοσικλέτες. Την επιχείρηση συντόνιζαν ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Αστ. Διευθυντής Χρήστος Παπαφιλίππου, και ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών, Γιώργος Βλάχος. Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για επιχείρηση στο Πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας.

Στις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Νewsbeast, διακρίνεται ο γερανός της ΕΛΑΣ να «φορτώνει» μοτοσυκλέτες από την οδό Καραγιώργη Σερβίας, καθώς είχαν σταθμεύσει παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο.