Καμία επικοινωνία με το παιδί της, τον μικρό Ράινερ ο οποίος βρίσκεται στη Νορβηγία μετά την αρπαγή του πατέρα του από το σπίτι του στην Κηφισιά, δεν έχει η μητέρα του. Η ίδια, μίλησε στην εκπομπή Live News και περιέγραψε την κατάσταση από τη δική της πλευρά ενώ τόνισε πως εκείνη ήθελε να υπάρχει συνεπιμέλεια του 6χρονου σε αντίθεση με τον πρώην σύζυγο της ο οποίος ήθελε την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

«Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ, είναι αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο με πλαστό διαβατήριο και να φύγει είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;» αναρωτήθηκε αρχικά η μητέρα του 6χρονου Ράινερ. Όπως υπογράμμισε η μητέρα, η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν» είπε.

Η μητέρα του 6χρονου, αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί καθώς υπάρχει εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια.
«Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ. Δεν υπάρχει δικαίωμα επικοινωνίας επίσης, με δικαστική απόφαση που έβγαλαν ερήμην μου και κατά τ’ άλλα ισχυρίζεται ότι μπορώ να πάω όποτε θέλω να τον δω. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της.

Η ίδια τόνισε ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η έλευση η δική της με το παιδί ήταν το πρώτο βήμα. «Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει ‘ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα’. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του» είπε και πρόσθεσε πως: «Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του».

Βίντεο με το λευκό βαν

Σήμερα η εκπομπή «T-live» παρουσίασε αποκλειστικά το βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του μικρού Ράινερ, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Το παιδί, σύμφωνα με την εκπομπή ταξίδεψε στη Νορβηγία με την πτήση των 6.20 το πρωί της Τετάρτη 25/5 από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με το όνομα Σβερινικολάϊ Γκούντμπρατσον.