Ο καιρός το Πάσχα και ιδιαίτερα την Μεγάλη Εβδομάδα θα θυμίζει λίγο από φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη, σύμφωνα όσα ανέφερε σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μισό της Μεγάλης Εβδομάδας θα εμφανίσει φαινόμενα που θα θυμίσουν φθινόπωρο και χειμώνα, ενώ στο δεύτερο μισό θα επικρατήσουν ανοιξιάτικα στοιχεία. «Μεγάλη Εβδομάδα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη Εβδομάδα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία: Μισή φθινοπωρο-χειμωνιάτικη και η άλλη μισή προς το Πάσχα ανοιξιάτικη! Με εκτίμησηΣάκης αρναούτογλου

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, April 11, 2022

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη την χώρα από την Τρίτη (12/4), ενώ από την Τετάρτη (13/4) ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά.

Παρόλα αυτά, η ζέστη θα επικρατήσει σχεδόν παντού το Σάββατο (16/4), καθώς αναμένεται στην Αττική η θερμοκρασία να αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη του 24 βαθμούς.

Επίσης, μερικά σύννεφα θα εμφανιστούν από τα δυτικά την Τετάρτη, όμως δεν πρόκειται να δώσουν φαινόμενα, με εξαίρεση μερικές τοπικές λασποβροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες:

Ο καιρός την Τρίτη

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου την Τρίτη 12 Απριλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε άνοδο και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 20, στην Ήπειρο από 0 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.