Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, και του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, πραγματοποιήθηκε, στις 2 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η τελετή παράδοσης δύο (2) πυροσβεστικών οχημάτων μάρκας NISSAN τύπου KING CAB 4X4, δωρεά της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η παράδοση της δωρεάς έγινε από τον Πρόεδρο της Ο.Τ.Υ.Ε., Δημήτρη Τριμπόνια, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Ομοσπονδία Τελωνειακών, προχώρησε στην κίνηση αυτή με αίσθημα ευθύνης και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς απέναντι στους Έλληνες πολίτες, συμβάλλοντας έτσι κι αυτή στους αγώνες του Πυροσβεστικού Σώματος απέναντι τόσο στη μάστιγα της φωτιάς , όσο και των άλλων αιτιών που προκαλούν καταστροφές.

Ο κ. Όθωνας ευχαρίστησε θερμά την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) για τη δωρεά της στο Π.Σ. ενώ παράλληλα τόνισε ότι, η Ελληνική Πολιτεία αξιολογεί θετικά και επιβραβεύει τέτοιου είδους αυθόρμητες πρωτοβουλίες και εξέφρασε την ελπίδα η δωρεά της Ο.Τ.Υ.Ε., να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάλογες δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Μεταξύ άλλων ο κ. Υφυπουργός ανέφερε: «Θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία που για εμάς έχει το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο μέρες το Πυροσβεστικό Σώμα γίνεται για δεύτερη φορά δέκτης προσφοράς και δωρεάς μέσων και εξοπλισμού από κοινωνικούς, παραγωγικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Πρόσφατα ενισχύσαμε την ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» με 110 μοτοσικλέτες, προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Είναι φανερό ότι η κοινωνία μας παρακολουθεί και αξιολογεί ως ιδιαίτερα θετικό το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και για το λόγο αυτό τυγχάνει όχι μόνο της θετικής αναγνώρισης, αλλά και της έμπρακτης υποστήριξης, όπως αυτή που και σήμερα υλοποιείται με την παράδοση των δύο πυροσβεστικών οχημάτων».

Ο κ. Κουσελάς κατά το χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του, διότι ως πολιτικός προϊστάμενος των τελωνειακών υπαλλήλων, παρευρέθη στην εκδήλωση αυτή που αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Υπογράμμισε επίσης ότι στις δύσκολες στιγμές που ζει ο τόπος μας, αυτή η χειρονομία των τελωνειακών έχει ιδιαίτερη αξία, ενώ η πράξη αυτή δείχνει τη βαθιά εκτίμηση των τελωνειακών υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που με αυταπάρνηση εκτελεί το έργο του και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Απ’ την πλευρά του ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ευχαρίστησε την Ο.Τ.Υ.Ε. για την προσφορά της και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο κ. Τριμπόνια και στην Πολιτική Ηγεσία, τους διαβεβαίωσε ότι τα σύγχρονα αυτά πυροσβεστικά οχήματα θα αξιοποιηθούν άμεσα και θα ενταχθούν στον εξοπλισμό Υπηρεσιών που τα έχουν ανάγκη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Δημήτριος Γεωργακόπουλος, σύσσωμη η ηγεσία του Π.Σ., μέλη της Ο.Τ.Υ.Ε. καθώς και στελέχη του Αρχηγείου Π.Σ.