Ένα 14χρονο κορίτσι έζησε τον τρόμο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, όταν Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου Truman που βρίσκεται στα Χανιά μπήκαν σε λάθος δωμάτιο ξενοδοχείου και το παιδί έτρεξε να κλειδωθεί στο μπάνιο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι ναύτες φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και εισέβαλαν μαζί με μία γυναίκα στο λάθος δωμάτιο, στο οποίο βρισκόταν το 14χρονο κορίτσι. Το παιδί άρχισε να φωνάζει

Παρά τις φωνές του κοριτσιού, οι Αμερικανοί φέρεται να ξάπλωσαν στο κρεβάτι αγνοώντας της παρουσία του, για να απομακρυνθούν λίγο μετά από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, τον οποίο ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πατέρας της 14χρονης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (20/3) με τον πατέρα της 14χρονης, Δημήτρη Καρδάρη, να έρχεται από την Αθήνα στα Χανιά για να ασκήσει το δικαίωμα του στην κηδεμονία των παιδιών του.

Ο πατέρας νοίκιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και την ώρα του περιστατικού, είχε βγει με το γιο του για βόλτα στα Χανιά. Το κορίτσι δεν θέλησε να τους ακολουθήσει και προτίμησε να μείνει μόνη στο δωμάτιο. Μπήκε στο μπάνιο, ευτυχώς παίρνοντας μαζί της το κινητό της και αντιλήφθηκε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πόρτα.

Οι Αμερικανοί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου μεταφέρθηκαν παρέμειναν για ένα βράδυ, το πρωί όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, προφανώς λόγο του δικαιώματος τους στην ετεροδικία.

«Ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλεγε με λυγμούς»

Όπως είπε ο πατέρας του κοριτσιού, το παιδί του τον πήρε έντρομο τηλέφωνο. «Ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, έκλεγε με λυγμούς. Μου είπε «μπαμπά έλα, έχουν μπει στο δωμάτιο μου ξένοι. Τους μιλάω στα αγγλικά, δε φεύγουν, έχουν ξαπλώσει στο κρεβάτι».

Ο ίδιος περιέγραψε ότι μέχρι να τρέξει πίσω στο ξενοδοχείο, πρόλαβε να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη που έσπευσε να απομακρύνει τους Αμερικανούς ενώ ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το τοπικό Μέσο η γυναίκα και ένας από τους ναύτες πρόλαβαν να διαφύγουν, ενώ οι άλλοι δύο Αμερικανοί μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.

Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού ο οποίος δεν θέλησε να συνομιλήσει μαζί τους, οι ναύτες έλεγαν συνεχώς ότι είναι υπήκοοι Αμερικής κι απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς τόνιζαν ότι οι τελευταίοι δεν έχουν το δικαίωμα να τους συλλάβουν. «Όταν ανέβηκα πάνω ήταν σε κατάσταση σοκ το παιδί μου. Το βρήκα ημίγυμνο και έντρομο κλειδωμένο στο μπάνιο» είπε ο κ. Καρδάρης.

Μήνυση κατά των ναυτών

Η μητέρα της 14χρονης ενημερώθηκε από τον πρώην σύζυγο της για το περιστατικό, βρέθηκε στα δικαστήρια για να υποβάλει μαζί με τον πατέρα των παιδιών τους, μήνυση σε βάρος των ναυτών του Truman.

«Ευτυχώς που η κόρη μας ήταν κλεισμένη στο μπάνιο. Τους φώναζε να φύγουν, κατάλαβε ότι πάνε να παραβιάσουν την πόρτα και φώναζε ότι κάνουν λάθος δωμάτιο. Όμως εκείνοι μπήκαν, ξάπλωσαν και στο κρεβάτι, βγάλανε τα παπούτσια τους, ο ένας μάλιστα πήγε στο τμήμα με ένα παπούτσι» είπε η κ. Μαρία Σταφυλίδη.