Ο καιρός αλλάζει αισθητά το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς έρχεται τσουχτερό κρύο με παγετό, αλλά και χιόνια που αναμένεται να πέσουν στην Αττική. Μάλιστα, χαρακτηριστικό της νέας επιδείνωσης θα είναι οι αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, αφού αναμένεται ο υδράργυρος να κάνει βουτιά ακόμη και 10 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη που έκανε ανάρτηση στο Facebook, σε ότι αφορά το νομό Αττικής, «αναμένουμε αξιόλογες χιονοπτώσεις από το βράδυ του Σαββάτου στις περισσότερες περιοχές του νομού με τη χιονόστρωση όμως να αφορά περιοχές κυρίως προς τα βόρεια τμήματα όπως επίσης ορεινά και ημιορεινά. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η διάρκεια της ημέρας έχει αυξηθεί σημαντικά οπότε και το λιώσιμο του χιονιού είναι αρκετά πιο εύκολη υπόθεση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη «είναι η μεταφορά πολικής αέριας μάζας από τα βορειοανατολικά τμήματα της Γηραιάς ηπείρου προς την περιοχή μας, μια μεταφορά η οποία εμφανίζει δυναμική Ιανουάριου ή γενικότερα δυναμική όπως θα τη συναντούσαμε στην καρδιά του Χειμώνα που και πάλι δεν τη συναντάμε συχνά! Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χαμηλή ατμόσφαιρα όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη μας η θερμοκρασία αγγίζει τους -10 με -12 βαθμούς κελσίου κι όχι πολύ βόρεια στη χώρα μας, μα κοντά στην Αττική».

Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το τσουχτερό κρύο θα αφορά ολόκληρη την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές θα βρεθεί ακόμα και 10 με 12 βαθμούς πιο κάτω από τη μέση για την εποχή θερμοκρασία. Για παράδειγμα στο νομό Αττικής αυτή την εποχή θα συναντούσαμε μια μέγιστη θερμοκρασία υπό φυσιολογικές συνθήκες κοντά στους 15 με 16 βαθμούς κελσίου. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να συναντήσουμε μέγιστες θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους 5 με 6 βαθμούς κελσίου μια πτώση δηλαδή της τάξης των 10 περίπου βαθμών κελσίου. Περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και βορειότερα των Κυκλάδων όπως επίσης και περιοχές στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού και προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, ενδέχεται να εμφανίσουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε αυτό το νέο ισχυρό ψυχρό κύμα».

ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣΜε τον Μάρτη να μας δείχνει για άλλη μια φορά το "σκληρό" του πρόσωπο καιρικά,…

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, March 17, 2022