Μία ακόμη σορός βρέθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (25/2) στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες πριν από μία εβδομάδα και το οποίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αστακού, στην Κέρκυρα, όπου και παραμένει, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών, κατά τον επίσημο απολογισμό, να φτάνει τους 6.

Επισημαίνεται πως προχθές άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν εντοπίσει ένα απανθρακωμένο πτώμα στο γκαράζ των φορτηγών ενώ άλλες τρεις σοροί βρέθηκαν την Πέμπτη, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του θύματος που εντόπισαν προ ολίγου οι αρχές, το έργο των οποίων συνεχίζεται.

Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281, ενώ ακόμα 5 άτομα φέρονται να αγνοούνται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, από το πρωί γίνονται προσπάθειες για το άνοιγμα του καταπέλτη του πλοίου προκειμένου να ξεκινήσει και η απομάκρυνση των καμένων φορτηγών και αυτοκινήτων.

Φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα

Απανθράκωση ή εγκαύματα οι αιτίες θανάτου των 4 ατόμων

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου τεσσάρων ατόμων που ανασύρθηκαν νεκρά από το πλοίο «Euroferry Olympia» που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Ηγουμενίτσας ενώ ταξίδευε για το Μπρίντεζι και πλέον βρίσκεται στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

«Χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό» επεσήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήσαν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα». Επίσης, όπως είπε, «η μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».