Οι έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα συνεχίζονται και οι εξελίξεις  «τρέχουν» με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινά νέα σενάρια για το πού και το ποιος ευθύνεται που τρία αγγελούδια «έσβησαν».

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει οι 30 μέρες οι οποίες φαίνεται πως είναι κρίσιμες ώστε να ριχτεί φως στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Αυτός ο μήνας είναι γεμάτος δράματα και γρίφους που περιμένουν απαντήσεις.

Η απάντηση του πατέρα για την αγορά της μηχανής

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Πέμπτης (24/02), μεγάλο θέμα συζήτησης έχει ανοίξει σχετικά με την αγορά της μηχανής από τον πατέρα των τριών παιδιών. Οι πληροφορίες οι οποίες είχαν γίνει γνωστές ήθελαν τον πατέρα να αγοράζει την συγκεκριμένη μηχανή λίγο καιρό μετά την πραγματοποίηση εράνου στην περιοχή της Πάτρας προκειμένου να φτιάξει το μνήμα του παιδιού του καθώς φέρεται να μην είχε η οικογένεια την οικονομική δυνατότητα να πράξει κάτι τέτοιο.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή, η απάντηση του πατέρα σε αυτές τις πληροφορίες οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί πως χρησιμοποίησε τα χρήματα του εράνου για να αγοράσει μηχανή είναι πως η μηχανή αγοράστηκε 1,5 χρόνο μετά το θάνατο του πρώτου παιδιού του. Μάλιστα, διευκρινίζει πως τα χρήματα για να αγοράσει τη μηχανή μαζεύτηκαν από κάποια πρόσωπα τα οποία είναι κοντά στην οικογένεια και δεν προήλθαν από έρανο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς έχουν καταθέσει μήνυση στον πρώην αστυνομικό διευθυντή που «έδειξε» τη μητέρα ως υπεύθυνη για τους θανάτους των παιδιών και ο οποίος ανέφερε ακόμα πως «ντελιβεράδες της Πάτρας έκαναν έρανο για να μαζευτούν τα χρήματα της κηδείας των παιδιών, όπως προέκυψε από αναρτήσεις της 33χρονης μητέρα που τους είχε ευχαριστήσει δημόσια».

Συστήνεται ειδική επιτροπή για να διαλευκάνει τον θάνατο της μικρής Μαλένας

Στην ίδια εκπομπή, αναφέρθηκε πως ο προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, αποφάσισε να ρίξει φως στο θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα και γι’ αυτό το λόγο θα συστήσει ο ίδιος μια επιτροπή ιατροδικαστών στην οποία θα είναι ο επικεφαλής προκειμένου να γίνει με νέα αξιολόγηση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Το πρώτο παιδί της οικογένειας, η μικρή Μαλένα έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε πως ο θάνατος προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια.

Τι λέει ο διανομέας που μάζεψε τα λεφτά για το μνήμα της μικρής Μαλένας

Μήνυση σε βάρος του πρώην διευθυντή της Ασφάλειας Πατρών και στρατηγού ε.α. Χρήστου Ρουγκάλα αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς από την Πάτρα οι οποίοι έχασαν και τα τρία τους παιδιά. Ο πρώην στρατηγός, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι ταχυδιανομείς έκαναν έρανο για να μαζευτούν τα χρήματα της κηδείας ενός εκ των κοριτσιών συνδέοντας την κίνηση αυτή, με τη μηχανή που αγόρασε λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας των κοριτσιών.

Ο διανομέας που μάζεψε τα χρήματα για την κηδεία του ενός κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «T-Live» για το πώς αποφασίστηκε η συγκεκριμένη κίνηση και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως ο έρανος δεν συνδέεται με την αγορά της μοτοσυκλέτας από τον πατέρα.

«Το παιδί δούλευε και ντελίβερι. Τον έβλεπα όλη μέρα στους δρόμους, συνάδελφος είμαι και εγώ και από τη θέση μου έκρινα ότι έπρεπε να μαζέψω δυο τρεις συναδέλφους… πέντε… χωρίς να γνωρίζει κάτι ο πατέρας βέβαια, ώστε να μαζευτεί ένα ποσό να δώσουμε στην οικογένεια εκ μέρους μας. Τα λεφτά σίγουρα θα πήγαν στο μνήμα του παιδιού. Η μηχανή ήλθε μετά από ενάμιση χρόνο, τώρα… Τι να πω… Το παιδί δούλευε. Δεν είναι ότι άφησε… Ήταν παιδί εργατικό. Ήταν συγκλονισμένοι όλοι, έγινε αυτή η πράξη από μεριάς μας και συγκινήθηκε πολύ το παιδί, δεν τα ήθελε στην αρχή, μας ευχαρίστησε μετά, είπα ότι πρέπει να γίνει αυτή η πράξη, συγκινήθηκε, ευχαρίστησε κι αυτά. Ήταν κάπου στα 600 ευρώ… επτακόσια… Κάπου εκεί πέρα ήταν το ποσό. Δεν γνώριζα για οικονομικά αλλά από την στιγμή που το έβλεπα το παλικάρι να δουλεύει ώρες στο μηχανάκι, σε αυτή τη δουλειά, έκρινα αυτό. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί, όπως έχουν πει, ότι θέλουν τα αίτια των θανάτων των παιδιών τους. Τώρα αυτό το ψάχνουν οι ειδικοί» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Οι γιατροί διαψεύδουν τη μητέρα

Οι γιατροί στο νοσοκομείο «Ελπίς» στην Αθήνα, όπου απεβίωσε το μεσημέρι της 14ης Απριλίου του 2019 η 3,5 ετών Μαλένα, αρνούνται τους ισχυρισμούς της μητέρας πως άργησαν και τονίζουν, όπως ανέφερε η εκπομπή Live News, πως έπραξαν αμέσως.

Οι γιατροί όμως λένε και ότι υπήρξε καθυστέρηση τουλάχιστον 5 λεπτών από την στιγμή που το παιδί έπαθε την ανακοπή μέχρι την στιγμή που τους ειδοποίησε η μητέρα της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, η μητέρα στην κατάθεση της φέρεται να αναφέρει πως: «Στις πέντε παρά είκοσι το μεσημέρι το παιδί τινάχθηκε, με κοίταξε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα».

Οι γιατροί από την πλευρά τους λένε πως όταν κλήθηκαν είχαν περάσει τουλάχιστον 4-5 λεπτά και βρήκαν το παιδί μελανιασμένο, η μητέρα δεν έκανε καμία προσπάθεια να το κουνήσει ώστε να το επαναφέρει όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις και όταν ξεκίνησε η συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές, η μητέρα -όπως υποστηρίζουν οι γιατροί – πότε έλεγε ότι δεν άκουσε απολύτως τίποτα και πότε ότι κάτι άκουσε αλλά δεν το αντιλήφθηκε.

Η συνταγή για τέλεια σούπα

Πέντε ημέρες μετά το θάνατο της μικρής Μαλένας, η μητέρα από την Πάτρα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, η οποία είναι μέλος σε γκρουπ μαμάδων στο facebook έσπευσε να απαντήσει σε άλλη μητέρα που ήθελε πληροφορίες για ένα ψάρι. Μάλιστα, η μητέρα τόνισε πως το συγκεκριμένο ψάρι που ήταν στη φωτογραφία φτιάχνει τέλεια σούπα καθώς έχει λίγα κόκκαλα.

Οι 30 κρίσιμες μέρες

Οι 30 κρίσιμες μέρες που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών είναι αυτές που περιλαμβάνουν το θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού, στην αιφνιδιαστική ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας λίγες μέρες μετά και από εκεί στην επανασύνδεση των γονιών λίγο πριν χάσει τη μάχη και το τρίτο τους παιδί. Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν τα δραματικά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live News και αν υπάρχουν στοιχεία – κλειδιά για την υπόθεση.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας, φαίνεται να παρατηρούν πως μέσα στο διάστημα, εκτός από το θάνατο της μικρής Ίριδας και την κηδεία της, μέλος της οικογένειας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με νευρολογικής φύσεως προβλήματα και λίγο αργότερα καταγράφεται η αιφνιδιαστική ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στην κατάθεση της η θεία των παιδιών αναφέρει πως βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της προκειμένου να την βοηθήσει «με τα ανήλικα τέκνα της και ιδιαίτερα με το μωρό της, καθόσον με τον σύζυγό της είναι σε διάσταση». Το ζευγάρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου οι γονείς παρέμεναν σε διάσταση και μετά την κηδεία του μωρού τους ενώ δεν υπήρξε επανένωση ούτε λίγες μέρες μετά, όταν έπαθε την ανακοπή η μικρή Τζωρτζίνα.

Τι λέει το γραφείο τελετών της Πάτρας

Το γραφείο τελετών της Πάτρας, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live News δεν πήρε χρήματα για καμία από τις κηδείες των παιδιών. «Δεν πήραμε χρήματα για καμία από τις κηδείες των τριών παιδιών Δεν το κάνουμε ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις. Γνωρίζαμε άλλωστε ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα» αναφέρει το γραφείο τελετών της Πάτρας.

Τι είναι ο φλεβόκομβος που απουσίαζε στη μικρή Ίριδα

Η δικαστικός παθολογοανατόμος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία εξέτασε την καρδιά της μικρής Ίριδας, μίλησε στην εκπομπή Live News. «Ο φλεβόκομβος είναι ένας μικρός όζος ο οποίος βρίσκεται στα όρια της άνω φλέβας και στο άτριο και δημιουργεί τα ερεθίσματα για να χτυπάει η καρδιά» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως: «Αυτό το κοριτσάκι είχε απουσία φλεβόκομβου και πνευμονικό οίδημα το οποίο είναι επακόλουθο μιας κάμψης της καρδιακής λειτουργίας. Ιστολογικά αυτήν την εικόνα μου δίνει εμένα και είναι αιτία αιφνιδίου θανάτου σε βρέφη. Είναι πάρα πολύ σπάνιο. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί κλινικά».