Πέντε νέα δωρεάν self test δικαιούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί, με την διάθεση να ξεκινά σε λίγα 24ωρα. Συγκεκριμένα, είτε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, είτε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, θα μπορέσουν να προμηθευτούν τους δωρεάν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Το μόνο που απομένει είναι να δημοσιευτεί η σχετική ΚΥΑ, η οποία ορίζει την τελική ημερομηνία, όμως παρόλα αυτά, δεν αλλάζει κάτι περαιτέρω στον σχεδιασμό.

Αυτό σημαίνει, ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να πάρουν με τον ΑΜΚΑ τους τα self test από τα φαρμακεία.

Προαύλιο σχολείου

Σημειώνεται, ότι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Επίσης, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα δηλώσουν το αποτέλεσμα στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που ένα παιδί νοσήσει με κορονοϊό, θα μείνει καραντίνα 5 ημέρες και μετά θα επιστρέψει με αρνητικό rapid.