Ένα μακάβριο περιστατικό σημειώθηκε στη Πτολεμαΐδα, αφού δύο οικογένειες παρέλαβαν τον λάθος νεκρό για να κηδέψουν, ενώ όταν αντιλήφθηκαν το γεγονός, δέχτηκαν επίπληξη από τους υπεύθυνους, για να μην λάβει προέκταση το θέμα.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ενώ συγγενείς των νεκρών μίλησαν στη κάμερα της εκπομπής «Live News» που έκανε ρεπορτάζ για το περιστατικό .

«Την επόμενη ημέρα από την ταφή, παρέθεσα εγώ εδώ στο σπίτι μου ένα οικογενειακό γεύμα στους συγγενείς, προς τιμή της μνήμης της μητέρας μου και του πατέρα μου. Καθώς τρώγαμε χτύπησε το τηλέφωνο του αδερφού μου, ήταν ο υπάλληλος του γραφείου τελετών ο οποίος είπε στον αδερφό μου μην απορήσεις με αυτό που θα ακούσεις, σε παρακαλώ να προσπαθήσεις να με καλύψεις, μέσα στον τάφο δεν βρίσκεται ο πατέρας σου, είναι η σωρός μίας κυρίας από ένα χωριό, η οποία έπρεπε να θαφτεί χθες και γι’ αυτό και έγινε η αναζήτηση της σορού», είπε χαρακτηριστικά η κόρη του νεκρού άνδρα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι νεκροθάφτες αρχίσανε με δική τους πρωτοβουλία, να ξεθάβουνε το μνήμα του πατέρα μου, εγώ καθοδόν από το σπίτι για τα κοιμητήρια, επειδή ήθελα να είμαι και νόμιμη πήρα το αστυνομικό τμήμα. Οι υπάλληλοι ξεθάβανε πολύ γρήγορα και βιαστικά και με παρακαλούσανε να μην δώσω δημοσιότητα στο θέμα, με μαλώσανε γιατί πήρα την αστυνομία. Εγώ ήμουν σε έξαλλη κατάσταση. Καταρχήν πήρα στο νοσοκομείο τηλέφωνο και με αντιμετωπίσανε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

Επίσης, συγγενείς της νεκρής γυναίκας, είπε ότι «Παρασκευή μάθαμε για την μητέρα μας και ήρθαμε το Σάββατο, επειδή είμαστε στο εξωτερικό. Αυτό το πράγμα, δεν χωράει στο μυαλό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έγινε, πώς έγινε. Η άλλη οικογένεια έκλαψε την μάνα μας, αντί τον πατέρα τους. Την θάψανε, την ξαναβγάλαν… Την πήραν τηλέφωνο, να ζητήσουν συγγνώμη ο διευθυντής του νοσοκομείου, εμάς κανένας τίποτα, τίποτα, τίποτα, απολύτως τίποτα. Τώρα με τον αδερφό μου, σκεφτόμαστε να βρούμε κανένα δικηγόρο να δούμε τι γίνεται».

Δείτε το χαρακτηριστικό ρεπορτάζ: