Τεράστια είναι η αγωνία που επικρατεί στην υπόθεση του πλοίου Euroferry Olympia που συνεχίζει να φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας, τόσο για τους δύο επιβαίνοντες (ένας Τούρκος και ένας Έλληνας) που έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ αλλά και για τους 11 επιβάτες που αγνοούνται. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι 3 Έλληνες.

Μιλώντας στο Newsbeast ο Γιώργoς Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (υπάγεται στην Πολιτική Προστασία) στην Κέρκυρα, μεταφέρει τα εξής: «Μπορεί να χρειαστούν και δύο ημέρες για να σβήσει η φωτιά. Το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη, από την πλώρη μέχρι την πρύμνη. Οι θερμοκρασίες είναι απίστευτες. Ακούγεται εδώ, ότι οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται προς την πρύμνη. Αναρωτιόμαστε και εμείς πως θα γίνει η προσέγγιση για να σώσουν τους εγκλωβισμένους στο γκαράζ. Είναι όμως εδώ άνδρες της ΕΜΑΚ και επιχειρούν έχοντας καταστρώσει σχέδιο.

Το κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πηγαίνει αυτή τη στιγμή για ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος και επιστρέφουμε στο σημείο. Τα ελικόπτερα συνεχίζουν να ψάχνουν από αέρος και εμείς περιμένουμε το στίγμα τους αν εντοπίσουν κάποιον να σπεύσουμε για να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες».

Ο κος Γλυκοφρύδης παραχώρησε στο Newsbeast και ένα video με την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο σημείο.

Τι αναφέρει άνθρωπος που χρησιμοποιεί συχνά αυτό το πλοίο μιλώντας στο Newsbeast

Άνθρωπος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και ταξιδεύει συχνά με το συγκεκριμένο πλοίο αναφέρει τα εξής: «Ταξίδεψα τελευταία φορά με αυτό το πλοίο το φθινόπωρο, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου χρησιμοποιούμε αυτό το πλοίο γύρω στις 10 φορές τον χρόνο. Μάλιστα είχαμε κλείσει εισιτήρια να ταξιδέψουμε με αυτό από την Ηγουμενίτσα στο Πρίντεζι την προσεχή Δευτέρα. Το πλοίο είναι βρώμικο και παλιό, όποιον και να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει. Η κατάσταση που επικρατεί μέσα είναι άθλια».

Συγκλονιστικά βίντεο με το φλεγόμενο πλοίο κοντά στην Κέρκυρα που κατέγραψε ψαράς
Τη φωτογραφία παραχώρησε στο Newsbeast ο ψαράς Νίκος Μπάρδης