Ανακοίνωση σχετικά με την περίθαλψη των διασωθέντων από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» που έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου εξέδωσε το Γ.Ν. Κέρκυρας.

Πρώτες βοήθειες χρειάστηκε να παρασχεθούν σε 10 ασθενείς, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Επισημαίνεται πως στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσαν το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού όπου αποβίβασαν με ασφάλεια όλους τους διασωθέντες του «Euroferry Olympia», προ ωρών.

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν σε τέσσερα ξενοδοχεία του νησιού μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους σε ειδική αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ.

Ένας εξ αυτών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.