Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ προχώρησαν σε απεργία για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, έξω από την Βουλή, καθώς αντιδρούν στο καινούργιο νομοσχέδιο.

Το σχετικό κάλεσμα έγινε από την ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ και απευθύνθηκε σε όλους τους εργαζόμενους του φορέα, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και των κοινωνικών εταίρων.

Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «καθώς από τη μέχρι τώρα συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο που αφορά τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν έχουν αποδεχθεί ούτε μία από τις βελτιωτικές προτάσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και των υπόλοιπων κοινωνικών εταίρων, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη η συνέχιση του αγώνα μας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για καθολικό, υποχρεωτικό, δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, για έναν πραγματικά σύγχρονο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ασφαλισμένων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.