Τέλος στο θρίλερ της κληρονομιάς έδωσε με μία φράση στη διαθήκη του ο Ανέστης Βλάχος. «Ορίζω αποκλειστική κληρονόμο μου την κόρη μου Έλλη Βλάχο» αναγράφεται και ανοίγει τον δρόμο για τον δικαστικό πόλεμο από τον γιο του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής προχωράει σε απίστευτες καταγγελίες στην εφημερίδα Espresso, λέγοντας ότι η διαθήκη είναι πλαστή και θα το αποδείξει. Κατακεραυνώνει την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Μαρία Γαρίτση και την κόρη της Έλλη και προσπαθεί να αποδομήσει τη διαθήκη σε όλα τα σημεία της.

«Η διαθήκη είναι πλαστή και είμαι σίγουρος 3 δισ.%. Αυτά τα γράμματα δεν είναι του πατέρα μου! Ακόμα και ένας που δεν είναι γραφολόγος μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός αυτού, ο πατέρας μου ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος που μιλούσε πολύ λαϊκά, ένας άνθρωπος που δεν πήγε σχολείο, δεν έμαθε γράμματα και δεν εκφραζόταν ποτέ έτσι, ούτε καν στις συνεντεύξεις του» λέει στην εφημερίδα.

«Ειδικά εκεί που λέει “ο διαθέτης” αν τον ρωτούσες για τη λέξη αυτή, θα σου έλεγε “συγγνώμη, τι λες; Τι είναι αυτό;”. Είναι ολοφάνερο ότι είναι πλαστή. Επίσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό σε ένα από τα δεκάδες ψέματα που έχουν ειπωθεί από την άλλη πλευρά: Λέγανε ότι η διαθήκη έχει συνταχθεί το 2014. Η συγκεκριμένη διαθήκη έχει ημερομηνία 2016. Και για όλα όσα λέω μιλάω με αποδείξεις. Προφανώς την έχουν αλλάξει. Επίσης το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεπατικώσεις μια υπογραφή. Και η συγκεκριμένη υπογραφή είναι όντως του πατέρα μου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κείμενο είναι δικό του. Ούτε συντακτικά ούτε γραφικά. Ούτε κατά διάνοια» λέει χαρακτηριστικά.

«Θα προσβληθεί εις τριπλούν»

Ο Ηρακλής Βλάχος έχει αναθέσει από την πρώτη στιγμή την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να προσβάλει τη διαθήκη και το περιεχόμενό της. Και τα σημεία είναι τρία, όπως λέει: «Η διαθήκη θα προσβληθεί εις τριπλούν: για πλαστότητα, για δικαιοπρακτική ικανότητα (ο πατέρας μου είχε νοσηλευτεί τρεις φορές με εγκεφαλικά) και, τρίτον, για τη νόμιμη μοίρα. Επίσης υπάρχει ένα θέμα για τις συνθήκες διαβίωσής του. Μάρτυρες μαζεύονται όλο και πιο πολλοί για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Οταν τον ρωτάμε αν αισθάνεται πικραμένος, δηλώνει θυμωμένος. «Δεν αισθάνομαι πικρία απέναντι στον πατέρα μου, γιατί όσα αναφέρονται στη διαθήκη δεν είναι αποφάσεις του πατέρα μου. Δεν είναι ο πατέρας μου αυτός που έγραψε τη διαθήκη ως κείμενο. Αρα δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα απέναντί του».

Αναφέρει επίσης ότι οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο Ανέστης Βλάχος άλλαξαν ακόμα μία φορά και δεν γνωρίζει αν τα πράγματα του πατέρα του είναι ακόμα εκεί. «Οι κλειδαριές στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας μου άλλαξαν. Και το διαπίστωσα την Κυριακή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά. Είχαν αλλάξει ξανά κλειδαριά στο σπίτι, δύο μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Επίσης πρέπει να τονίσω πως στο σπίτι μέσα ο πατέρας μου είχε πολλά πράγματα αξίας. Είχε χρυσαφικά, είχε βραβεία από τις ταινίες του. Δεν ξέρω τι έχουν απογίνει όλα αυτά».