Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιεί σήμερα η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Τσακίστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής – Ισόβια στους δολοφόνους» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό που κρατούν οι διαδηλωτές. Περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη, που περνά μπροστά από τις φυλακές Κορυδαλλού, είναι ανοικτή και στα δυο ρεύματα.

Σε ανακοίνωσή της για τη διαμαρτυρία, η ΚΕΕΡΦΑ επικρίνει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για τη στάση του στο θέμα αλλαγής της αίθουσας που γίνεται η δίκη. «Τι ακριβώς περιμένει ο κ Παρασκευόπουλος για να ορίσει την συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απεύθυναν σχετικό αίτημα; Οι προκλήσεις των ναζί κατηγορούμενων επιβεβαίωσαν άλλωστε τις προειδοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος. Η δίκη πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Εφετείο Αθηνών», σημειώνει.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση…

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος