Συναγερμός σήμανε στους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου της Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής (4/2) όταν πληροφορήθηκαν για τις σκηνές έντασης που επικράτησαν στο ίδρυμα. Φοιτήτριες μέλη της «Πρωτοβουλίας Γυναικών ενάντια στην Πατριαρχία» σήκωσαν πανό, έβαψαν με σπρέι τους τοίχους και πέταξαν τρικάκια.

Ήταν το δικό τους μήνυμα, αναφέρει η ιστοσελίδα patratora.news προς έναν καθηγητή για τον οποίο πρόσφατα έγινε καταγγελία πως παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτρια. Μάλιστα, έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα. Πρόσφατα ο κ. Μπούρας, δήλωσε επί του θέματος: «Μόλις έγινε η καταγγελία αμέσως την έστειλα στην εισαγγελία και περιμένω και διέταξα και ΕΔΕ. Δεν θέλω να κάνω δίκη προθέσεων».

Τα μηνύματα στους τοίχους έγραφαν: «Έξω οι κακοποιητές από τις σχολές», «όποιος κακοποιεί φοιτήτριες θα φεύγει με φορείο», «έξω οι καθηγητές που παρενοχλούν», «ποτέ καμία μόνη». Σε πανό που κρέμασαν αναφερόταν το εξής: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, σε σπίτια και σχολές, ποτέ καμία μόνη, έξω οι κακοποιητές από τις σχολές μας».