Στην Κεφαλονιά, οι έρευνες των αρχών για την εύρεση ενός οχήματος που έπεσε στο λιμάνι του Πόρου και ακολούθως βυθίστηκε στα παγωμένα νερά. Το Λιμεναρχείο του νησιού άρχισε την έρευνα στο θαλάσσιο χώρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φθάνουν τα 6-7 μποφόρ, δυσχεραίνουν την έρευνα για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου. Ωστόσο, δεν βρέθηκε τίποτα.

Επιπλέον, κλήθηκε έμπειρος δύτης, χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει κάτι στο βυθό, καθώς τα ισχυρά ρεύματα έχουν ανακατέψει την άμμο και είχε μηδενική ορατότητα. Θα επιχειρήσει νέα έρευνα στις 09:00 το πρωί της Τρίτης (25/1).

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει προκύψει, ούτε η ταυτότητα του οδηγού, ούτε ο αριθμός των επιβατών, αλλά και ούτε οι λόγοι που οδήγησαν το αυτοκίνητο στη παγωμένη θάλασσα της Κεφαλονιάς.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, δεν έχουν βρεθεί ίχνη φρεναρίσματος στο λιμάνι, ενώ μάρτυρες είδαν το αμάξι να επιπλέει για λίγα λεπτά στην επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia.gr, το λιμενικό εξετάζει βίντεο μαρτύρων που δείχνουν το όχημα με αναμμένα τα φώτα του να επιπλέει στο νερό, για λίγα λεπτά πριν βυθιστεί και χαθεί. Η ίδια πηγή αναφέρει πως μάρτυρες είδαν το όχημα να επιταχύνει από τον παλιό λιμενοβραχίωνα του Πόρου και να πέφτει στο νερό.

Αμέσως ενημέρωσαν το λιμενικό, εντούτοις όταν έφτασαν άνθρωποι του λιμενικού, αλλά και της πυροσβεστικής στο λιμάνι το όχημα είχε ήδη βυθιστεί και χαθεί. Στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/1), πάντως, προσθέτει η ιστοσελίδα, δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση ατόμου στην Αστυνομία, ούτε υπήρχε κάποια πληροφορία που να φανερώνει τον τύπο του οχήματος ή πόσα άτομα επέβαιναν μέσα σε αυτό.

Πάντως, το λιμενικό, φέρεται να εξετάζει το σενάριο ο οδηγός του οχήματος εσκεμμένα να βρέθηκε στον συγκεκριμένο λιμενοβραχίωνα και να πάτησε το γκάζι για να βρεθεί στην θάλασσα, ενώ το δεύτερο σενάριο, κάποιος ο οποίος ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής που εκείνη την ώρα αναχωρούσε από το λιμάνι, μπερδεύτηκε και βρέθηκε στον παλιό λιμενοβραχίωνα με αποτέλεσμα να προέλθει η πτώση του οχήματος στην θάλασσα.

Έρευνες για τον εντοπισμό οχήματος που έπεσε στο λιμάνι του Πόρου

Posted by INKEFALONIA.GR on Monday, January 24, 2022