Η Αθήνα ντύνεται στα λευκά από το πρωί της Δευτέρας, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα, στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01 και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από την Ακρόπολη, όπου το χιόνι πέφτει πυκνό. Κάποιοι τολμηροί που βρέθηκαν στην περιοχή βγάζουν φωτογραφίες με το όμορφο τοπίο που έχει δημιουργήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στην πλατεία Συντάγματος, όπου οι εύζωνες στέκουν ακίνητοι μπροστά στην ασυνήθιστη για το κέντρο της Αθήνας εικόνα.

Σημειώνεται πως από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και μέχρι τη νύχτα αναμένεται «να φτάσουμε στο μέγιστο της έξαρσης αυτού του χιονοκύματος που θα αφορά και πάλι τις ίδιες περιοχές, δηλαδή τα διαμερίσματα που βρίσκονται από το ύψος του Πηλίου και πιο νότια. Για άλλη μια φορά η Αττική – Βοιωτία βρίσκονται στο επίκεντρο των πυκνών χιονοπτώσεων. Θα αρχίσει να το στρώνει αυτό το διάστημα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και στα πιο νότια θαλάσσια, παραθαλάσσια τμήματα του νομού Αττικής. Μεγάλη προσοχή και στην Εύβοια, προς τις Σποράδες και προς την περιοχή της ανατολικής Πελοποννήσου και επεκτείνονται σιγά σιγά τα φαινόμενα καθώς μετατοπίζεται αυτό το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή των Δωδεκανήσων», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.