Η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει καταγγείλει πως έπεσε θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια ενός πάρτι έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος στέκεται στο πλευρό της 24χρονης η οποία αποφάσισε με θάρρος, να μην κρυφτεί αλλά να δείξει το πρόσωπο της και να μιλήσει «ανοιχτά» για τα όσα καταγγέλλει πως βίωσε.

Τα μηνύματα συμπαράστασης για την Γεωργία είναι πολλά και το hashtag #Με_την_Γεωργία βρίσκεται στην κορυφή των social media.

Σίσσυ Χρηστίδου: Κορίτσια μιλήστε!!!

«Η Γεωργια έβγαλε το πρόσωπο της γιατί ψάχνει μάρτυρες από εκείνη τη βραδιά. Ζητάει όποια κοπέλα ήταν εκεί να εμφανιστεί και να σταθεί στο πλευρό της. Όποια κοπέλα ήταν σε αντίστοιχες βραδιές ή θάβει μέσα της τον ίδιο πόνο να τον μοιραστεί στο πλευρό της. Κορίτσια μιλήστε!» έγραψε η Σίσσυ Χρηστίδου στην ανάρτησή της.

Ναταλία Γερμανού: Η απόφασή της είναι η πιο ηχηρή απάντηση

Η Ναταλία Γερμανού από την πλευρά της, αναδημοσίευσε tweet στο οποίο φαίνεται η 24χρονη Γεωργία στην συνέντευξη που παραχώρησε και έγραψε: «Η απόφασή της είναι η πιο ηχηρή απάντηση. Δίπλα σου, μαζί σου. Απο την αρχή. Κι ως το τέλος φυσικά».  

Η Ναταλία Γερμανού επανήλθε με ένα ακόμα tweet στο οποίο έγραψε: «Influencer : αυτός, αυτή,αυτό,που ασκεί επιρροή, που μας εμπνέει. Μη χαλιέσαι, μη βρίζεις και μην καταριέσαι αυτούς που δεν σ αρέσουν. Να μια influencer να αγαπήσεις και να υποκλιθείς».

Μαρία Μπακοδήμου: Επέλεξε ένα δύσκολο δρόμο

Με ένα μακροσκελές κείμενο, η Μαρία Μπακοδήμου στήριξε την 24χρονη Γεωργία η οποία «επέλεξε ένα δύσκολο δρόμο».

Συγκεκριμένα η Μαρία Μπακοδήμου έγραψε: «Μπράβο σε αυτό το γενναίο κορίτσι. Τόσο απελπιστικά μόνο του σε αυτή την ηλικία. Κι όμως επέλεξε ένα δύσκολο δρόμο. Η αστυνομία -όπως είπε η ίδια- την ενημέρωσε ότι ο ένας δράστης ανήκει σε διακεκριμένη οικογένεια. Όπως κι αν το μεταφράζει κάποιος αυτό. Θα μπορούσε να ντιλάρει μαζί τους, θα μπορούσε να υποχωρήσει (γιατί: ποιός τα βάζει με τους δυνατούς;) . Όμως αποφάσισε να πάει by the book. Να εμπιστευτεί την αστυνομία, να εμπιστευτεί τη δικαιοσύνη και να δικαιωθεί όταν έρθει η ώρα. Αυτός είναι ένας δρόμος που άνοιξε και δεν θα ασχολήθώ με αυτό , μόνο να τονίσω τη δύναμη των social media. Με νοιάζει μόνο αυτή η γενναία κοπέλα -που λόγω ηλικίας θα μπορούσε να είναι κόρη μου- να νιώθει ότι δεν είναι μόνη της. Ότι είμαστε όλες κι όλοι κοντά της. Ας γίνουμε το πλαίσιο που θα την στηρίξει και θα της μαλακώσει το τραύμα. Το τραύμα που θα αφήσει πάντα τα σημάδια του, αλλά η καλοσύνη των ξένων θα της προσφέρει το φως που θεραπεύει».

Άννα Μαρία Βέλλη: Η δύναμη της κοπέλας αυτής σηκώνει βουνά

Στη δύναμη που έχει η 24χρονη Γεωργία, αναφέρθηκε η Άννα Μαρία Βέλλη σε instastory στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Η δύναμη της κοπέλας αυτής σηκώνει βουνά. Όχι, δεν έχει […] ούτε φοράει παντελόνια, σταματήστε να συγκρίνετε άθελά σας την δύναμή της με “αντρικά” χαρακτηριστικά. Είναι ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ. Και είμαστε με τη Γεωργία μέχρι την δικαίωσή της» έγραψε η Άννα Μαρία Βέλλη.

Γιώργος Γεροντιδάκης: Αλλαγή νοοτροπίας τώρα

Τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, επέλεξε και ο Γιώργος Γεροντιδάκης για να δηλώσει την στήριξη του στην 24χρονη Γεωργίου. Ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης έγραψε σε instastory: «Ζούμε σε σκοτεινές εποχές. Σε εποχές, όπου “άντρες” βγαίνουν δημόσια και καυχιούνται για το ότι κοροϊδεύουν κοπέλες, με απώτερο σκοπό την σεξουαλική επαφή. Και δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι η νοοτροπία σεξισμού. Είναι εμείς. Για τις μάνες μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας. Αλλαγή νοοτροπίας τώρα».

Ράνια Θρασκιά: Αν η Γεωργία δικαιωθεί, υπάρχει ελπίδα

Με ένα μακροσκελές κείμενο, η Ράνια Θρασκιά ξεκαθάρισε πως βρίσκεται στο πλευρό της Γεωργίας μέχρι τη δικαίωσή της.

«Αρκετά. Με τη βία σε σουίτες ξενοδοχείων. Αρκετά. Με τη βία μέσα σε σπίτια και σχέσεις. Αρκετά. Με τη βία στα λόγια των ανθρώπων. Στην τηλεόραση, στο δρόμο, στο καφενείο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετά. Με τη βία στα σχολεία, να κυκλοφορεί ελεύθερα και να χαράζει ζωές παιδιών. Αρκετά. Με τη βία στην εργασία, από όποιον νομίζει ότι από την ατιμωρησία που του εξασφαλίζει η θέση του, μπορεί να δυσκολεύει την ζωή του συναδέλφου του. Αρκετά. Με τη βία στην καθημερινή μας αλληλεπίδραση με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας, στο όνομα της “αγάπης”. Αρκετά. Με τη βία μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα, κρυμμένη αιώνες να στραγγαλίζει ότι μοιάζει διαφορετικό. Αρκετά. Με τη βία που ασκούμε στον εαυτό μας για να είμαστε αποδεκτοί και να “ταιριάζουμε”. Αρκετά. Με τη βία του παράλογου, του αναχρονιστικού, του σκοτεινού, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της δυστυχίας, του σεξισμού, της φτώχειας. Αρκετά. Δεν ξέρω πόσο δυνατά να το φωνάξω, αλλά θα το κάνω προς κάθε κατεύθυνση και με όποιον χρήσιμο και λειτουργικό τρόπο μπορώ. Το ξέρω ότι είμαστε πολλοί που νιώθουμε έτσι και αυτό μου δίνει μια αίσθηση γαλήνης μέσα στο χάος. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, για να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, για να απολαμβάνουμε και να είμαστε χαρούμενοι. Και αντί για αυτό, αγωνιζόμαστε καθε μέρα να μην μας βιάσουν, να μην μας τρομάξουν, να μην μας σκοτώσουν, να μην μας εξοντώσουν. Βιολογικά ή συναισθηματικά. Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε και αυτό το λέμε ζωή. Αρκετά. Για αυτό πρέπει να είμαστε με τη Γεωργία μέχρι τέλους. Γιατί αν η Γεωργία δικαιωθεί, υπάρχει ελπίδα. Γιατί αν η Γεωργία ξαναγελάσει, ίσως κάτι και να έχει σωθεί από τον Άνθρωπο..», έγραψε η Ράνια Θρασκιά.