Κατέρρευσε στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν ακόμα το σχολείο ήταν κλειστό για τις γιορτές. Το στέγαστρο έπεσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κ. Γιάννη Μανώλα.

Όπως είπε ο κ. Μανώλας στο OPEN όλα προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019, όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή, υπέστησαν ζημιές. Ανησυχίες προκαλεί η στατική ανεπάρκεια που έχει εντοπιστεί.

Έπεσε στέγαστρο σε σχολείο

Όπως επισημαίνει το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλα ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου. «Οι μελέτες μάς λένε ότι το κτήριο δεν είναι ασφαλές» είπε.