Σοκ προκαλούν οι νέες πληροφορίες για 21 νεκρούς ηλικιωμένους από κορονοϊό μέσα σε μόλις ένα μήνα, στο γηροκομείο στην Πάτρα, όπου μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι ήταν 11 τα θύματα του ιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών των θυμάτων, που επικαλείται το Mega, από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις 26 Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί συνολικά 21 θάνατοι ηλικιωμένων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι τρεις από τους 21 θανάτους σημειώθηκαν μέσα στη μονάδα φροντίδας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ίδιο το γηροκομείο, θετικοί στον κορονοϊό είχαν εντοπιστεί 51 από τους 77 φιλοξενούμενους, καθώς και επτά εργαζόμενοι στη μονάδα.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς των ηλικιωμένων, εργαζόμενοι στο γηροκομείο προσπαθούσαν συνεχώς να πείσουν τους ηλικιωμένους να μην εμβολιαστούν, καθώς μέλη της διοίκησης ήταν κατά του εμβολίου, με τις μαρτυρίες να υποστηρίζουν, επίσης, ότι μέλος της διοίκησης που νοσούσε από κορονοϊό πέρασε την καραντίνα του μέσα στο γηροκομείο.

Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, που δήλωναν ανοικτά ότι είναι αντιεμβολιαστές, και παράλληλα συνέχιζαν να βρίσκονται στον χώρο της μονάδας και μετά την εφαρμογή της αναστολής εργασίας τον Σεπτέμβριο.

Κλήσεις σε 15 μάρτυρες

Διαβιβάσθηκε χθες στην πταισματοδίκη ο φάκελος της εισαγγελικής παραγγελίας, με την μορφή του κατεπείγοντος για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή 11 τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας και να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Στο συνοδευτικό έγγραφο της διαβίβασης, όπως έγινε γνωστό από έγκυρη δικαστική πηγή που επικαλείται το pelop.gr, αναφέρονται 15 ονόματα των υπευθύνων του κέντρου φιλοξενίας και συγγενών των θυμάτων, που θα κληθούν τις επόμενες μέρες από την πταισματοδίκη να καταθέσουν.