Πέντε σημαντικές διακρίσεις για τα videos τουριστικής προβολής της κατάφερε να αποσπάσει η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της σε 13 φεστιβάλ, επιτυγχάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της να καταστεί ένας μοντέρνος και κοσμοπολίτικος προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσα από την ενδυνάμωση και προβολή της τουριστικής ταυτότητάς της.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας στα συγκεκριμένα φεστιβάλ τα οποία διοργάνωσε η Διεθνής Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, με την προβολή του πολυδιάστατου τουριστικού προφίλ της, ήταν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γνωστοποίηση στο κοινό των επισκεπτών για τις δυνατότητες επιμήκυνσης του χρόνου παραμονής τους, στην Αττική.

Ειδικότερα διαγωνίστηκαν τρία κεντρικά videos με εστίαση σε θέματα πολιτισμού, γαστρονομίας, παραλιών, μουσείων και των νησιών του Αργοσαρωνικού και Κύθηρων – Αντικύθηρων καθώς και οκτώ θεματικού τουρισμού: Θρησκευτικός, οικογενειακός, συνεδριακός, πολυτελείας και αγοράς, πολιτιστικός, δραστηριοτήτων και ιστιοπλοϊας – κρουαζιέρας.

«Οι διακρίσεις είναι η καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός»

Ο Γιώργος Πατούλης

Αναφερόμενος στις διακρίσεις της Περιφέρειας Αττικής ο Γιώργος Πατούλης τις χαρακτήρισε «την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Θ. Κουτσογιαννόπουλο ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε: «Βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία Αττική πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη. Συνεχίζουμε δυναμικά την εντατική προσπάθεια για την ανάδειξή της ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες».

Καλλιτεχνικοί δημιουργοί των videos είναι οι εταιρείες – Steficon και IndigoViewProductions και το υλικό παρατίθεται στην ιστοσελίδα στο Youtube AthensAttica όπως επίσης και στο athensattica.com.