Το δημαρχείο Χανίων κατέλαβε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας ομάδα ατόμων που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Στο μεταξύ, το πρωί της Κυριακής αναρτήθηκαν δύο μεγάλα πανό στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Στα πανό, σύμφωνα με το flashnews.gr, αναγράφονταν – στην αγγλική γλώσσα – συνθήματα για το θέμα των φυλακών υψίστης ασφαλείας και των απεργών πείνας.


Την ίδια ώρα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρτήθηκε ανακοίνωση για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με μεγάλο γκαζάκι σε τράπεζα των Χανίων τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής:

«”Κάθε κοινωνία που θα οικοδομήσετε θα έχει τα όρια της. Και έξω από τα όρια κάθε κοινωνίας,οι ανυπότακτοι και ηρωικοί αλήτες θα περιφέρονται με τις άγριες και παρθένες σκέψεις τους…σχεδιάζοντας ακόμα νέα και φρικτά ξεσπάσματα εξέγερσης” (Ρέντσο Νοβατόρε)

Η εξουσία θα παραμένει για πάντα εξουσία. Ό,τι προσωπείο και να έχει δεν σταματάει ποτέ να διεγείρεται από τα φοβισμένα μάτια όσων κοιτάνε εκλειπαρώντας για ελάχιστες ηλιαχτίδες στην κενή και άχρωμη καθημερινότητά τους. Όσο για τους σημερινούς μας δυνάστες, αυτό το γνωρίζουν καλά. Γνωρίζουν ότι για να επιφέρουν την κοινωνική συναίνεση αρκεί να ταΐσουν τους υπηκόους τους με φρούδες ελπίδες αλλαγής. Η δικαστική εξουσία ως μία άλλη ιερά εξέταση αντί να καίει τους ανυπότακτους, τους θάβει στα βαθύτερα μπουντρούμια του “σωφρονιστικού” συστήματος. Ξεχνάνε όμως ότι όσο υπάρχει καταπίεση, θα υπάρχουν και αυτοί οι τρελοί, οι απροσάρμοστοι, αυτοί που δεν συμβιβάζονται με τους κανόνες και κόντρα στους καιρούς δε θα σταματήσουν να διεκδικούν τα πάντα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 5/3 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στον προθάλαμο του κεντρικού κτηρίου της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της πόλης. Η κίνηση αυτή ήταν μία έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας οι οποίοι παλεύουν για:

  • Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α
  • Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο»)
  • Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.
  • Την κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA
  • Την πρόσβαση κι ανάλυση του γενετικού δείγματος από πραγματογνώμονα βιολόγο της εμπιστοσύνης τους κατηγορουμένου, αν το επιθυμεί
  • την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων
  • Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού προκειμένου να μπορεί να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται.
  • Στη μέχρι τώρα βασανιστική αναμονή και προσπάθεια φυσικής,ηθικής και ψυχολογικής εξόντωσης των απεργών πείνας καθώς και ό,τι συμβεί από δω και πέρα, οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι σαδιστές της δικαστικής εξουσίας και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο…

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΡΝΑ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Όνομά μας, η δράση μας».