Χαίρει άκρας υγείας το 2χρονο κοριτσάκι που εγκαταλείφθηκε στο καρότσι του έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου. Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και μόνο με εντολή εισαγγελέα θα μεταφερθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Εμείς μιλάμε με την εισαγγελέα, έπρεπε ήδη να έχει γίνει η διαδικασία κινητοποίησης, ώστε να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι για το παιδί. Είναι σημαντικό το να ξέρουμε από πού προέρχεται το παιδί. Το αν θα έρθει σε εμάς, και το που θα πάει μετά αν εμφανιστούν οι γονείς είναι θέμα εισαγγελέα» είπε στο Mega ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Ένα παιδί δεν πρέπει να μένει στο νοσοκομείο, μένει εκεί για λόγους ασφαλείας. Το πότε θα έρθει σε εμάς είναι θέμα της εισαγγελέως. Είναι στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. Είναι κοντά στο παιδί άνθρωποι από το Χαμόγελο από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε.

Πού στρέφονται οι Αρχές

Πίσω από την εγκατάλειψη θεωρείται πιθανή η ιστορία δύο γονιών, με καταγωγή από την Αφρική, που αδυνατούσαν οικονομικά να μεγαλώσουν το παιδί τους.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να φθάσουν στα ίχνη των γονιών και του άνδρα που εγκατέλειψε το παιδί και πιθανόν είναι ο πατέρας του, μέσα από κάμερες κατάστημάτων της λεωφόρου Πατησίων και των γύρω δρόμων για να εντοπίσουν το δρομολόγιό του. Σε βίντεο εμφανίζεται αλλοδαπός άνδρας να μεταφέρει το καρότσι του παιδιού στο σημείο λίγο πριν την εγκατάλειψη, με τις Αρχές να τον αναζητούν. Ο άγνωστος άνδρας που εγκατέλειψε το παιδί φορούσε κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκο γιακά.

Το χρονικό της εγκατάλειψης

H ώρα ήταν 08:30 το πρωί της Κυριακής. Ένας αλλοδαπός άνδρας προχωρά με ενα βρεφικό καρότσι από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και στρίβει προς το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σαράντα λεπτά μετά μια κάτοικος της περιοχής βλέπει στο καροτσάκι τη μικρούλα να κοιτά γύρω της σα να έψαχνε τους γονείς της και αμέσως ειδοποιεί τον φύλακα του μουσείου. Ήταν σε καλή κατάσταση, φορούσε φόρμα παπούτσια, μπουφάν και ήταν σκεπασμένο με κουβέρτα, ενώ μέσα στο καροτσάκι υπήρχαν και οι πάνες του.

Αστυνομικοι έσπευσαν στο σημείο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι καλά στην υγεία της.