Πλέον έχει εξελιχθεί σχεδόν σε καθημερινό φαινόμενο γιατροί και νοσηλευτές σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα να δέχονται επιθέσεις από ομάδες αρνητών επειδή διασωληνώνουν ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό. Η εισβολή τέτοιων ομάδων προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση.

Ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος των εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο ίδιος νοσηλευτής ΜΕΘ, κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «το Σάββατο 28 Αυγούστου γύρω στις 21:00 το βράδυ μια οργανωμένη ομάδα που αυτοαποκαλείται ”Θεματοφύλακες του Συντάγματος” εισέβαλαν στο Θριάσιο και παρά την προσπάθεια φυλάκων και εργαζομένων, εισήλθαν στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική Covid-19 και προπηλάκισαν τους εργαζόμενους της κλινικής με αφορμή την διασωλήνωση ασθενούς. Απειλούσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο», αποκάλυψε.

Μια γυναίκα, δε, από την εν λόγω ομάδα, που αριθμούσε περί τα 25 άτομα, ανέφερε πως παρουσιαζόταν ως κουμπάρα της ασθενούς, αν και κάτι τέτοιο ως τώρα δεν έχει εξακριβωθεί. Αυτή η γυναίκα, λοιπόν, φερόταν να έχει ειδοποιηθεί από το περιβάλλον της ασθενούς για την επικείμενη διασωλήνωσή της.

Συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τα όσα έχουν πει ως τέσσερις γιατροί και νοσηλευτές, η ασθενής είχε δώσει τη συγκατάθεσή της να διασωληνωθεί.

Πρόσθεσε πως παρόλο που το σωματείο των εργαζομένων του Θριάσιου έκανε καταγγελία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια νομική διαδικασία εις βάρος των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές την ώρα της εργασίας τους. Σημείωσε κιόλας πως τα άτομα αυτά βάζουν στο στόχαστρο τους υγειονομικούς με το να τους αποκαλούν δολοφόνους και ψεύτες.